Nagyvilág

2010.11.26. 09:20

Robbanások a két Korea határvidékén

<p>Feltehetően egy észak-koreai tüzérségi gyakorlat robbanásait lehetett hallani pénteken a dél-koreai Jonpjong-szigeten - közölte a dél-koreai védelmi minisztérium.</p>

A sziget lakosai a robbanásokat hallva légvédelmi óvóhelyekre menekültek. Kedden négy ember halt meg a szigeten, miután az észak-koreai hadsereg tüzérségi lövedékeket lőtt ki a területre.

A robbanásokat helyi idő szerint dél és délután három óra között lehetett hallani az Észak-Koreához közel eső dél-koreai szigeteken - mondta el a szöuli védelmi minisztérium szóvivője az AFP francia hírügynökségnek. A dél-koreai hadsereg közlése szerint egyetlen lövedék sem csapódott be a déli területekre. Feltehetően tüzérségi gyakorlat volt - közölte a dél-koreai védelmi szóvivő.

A YTN dél-koreai televízió információi szerint nagyjából húsz lövedéket lőttek ki, amelyek mind észak-koreai területen értek földet. A kedden megtámadott Jonpjong-sziget lakosai azonban a robbanásokat hallva rémülten menekültek a légvédelmi óvóhelyekre - közölte a televízió helyszínen lévő tudósítója.

A sziget elleni keddi tüzérségi támadásban négy ember halt meg, és 18-an megsebesültek, valamint több ház kigyulladt. Szöul válaszul nyolcvan lövedéket lőtt ki az észak-koreai tüzérségi állásokra.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!