Nagyvilág

2010.11.17. 18:00

Újabb kiadáscsökkentés vár Görögországra

<p>Szerdai jelentések szerint Görögországnak jövőre további 4 milliárd eurót (1100 milliárd forint) kell megspórolnia.</p>

Athén eddig is már súlyos költségcsökkentéseket hajtott végre, hogy megfeleljen az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) biztosította mentőcsomag feltételeinek. A balkáni államot a két szervezet mentette meg az államcsődtől. Az EU és az IMF szakemberei jelenleg a görög fővárosban vizsgálják az eddigi intézkedéseket.

A görög kabinet eddig 9,15 milliárd eurós költségcsökkentésről döntött, hogy tartani tudja a deficit mérséklését. A megállapodás szerint a hiány a GDP 7,6 százalék lehet. Ám mint kiderült: a tavalyi deficit nem 13,6 százalék volt, hanem 15,4. Emiatt van szükség további 4 milliárd eurós költséglefaragásra. Idén a hiány 8,1 százalék lehetett volna, de a legfrissebb adatok szerint ez a szám eléri a 9,4-et. Azt egyelőre nem tudni, hogy a görög kormány honnan von el további pénzeket, hogy teljesítse a mentőcsomag feltételeit. Az eddigi megszorítások ellen is folyamatosan tüntettek a görög munkavállalók és szakszervezetek.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!