Nagyvilág

2010.11.16. 16:40

Fotó: Elefántbébi az anyaméhben

<p>Csodálatos felvételt hoztak nyilvánosságra: egy embrionális elefánt látható az anyaméhben.</p>

George nemrégen született bébi elefánt, de máris híresé vált egy rendkívüli 3D-s ultrahang felvételnek köszönhetően. A Whipsnade Állatkert George születése előtt 19 hónappal végeztette el az ultrahangot, vagyis pontosan 3 hónappal (az elefántoknál átlag 22 hónap a vemhességi idő) a bébi születés előtt, így jól látszik az apró törzse, a szinte teljesen kifejlődött mellső és hátsó lábak, a fülei és helyes kis ormánya.

Bár a háromdimenziós felvételen olyan picinek látszik, mint egy embergyerek, ne higgyünk a szemünknek, az elefántok már újszülöttként is nehezebbek, mint egy megtermett férfi. Az ázsiai elefántbébi 124 kilogrammal született, most 6 hónapos és 381 kilogramm a súlya.

Nézze meg a képeket >>>

A Bedfordshireben lévő állatkertben folyamatosan vizsgálják az állatok állapotát és számos háromdimenziós ultrahang felvétel készült már, de ennyire tiszta képet még soha nem láttak, ezért hozták most nyilvánosságra. George születéséről egyébként dokumentumfilm is készült. Karishmának az anyaelefántnak korábban már született egy bébije, akit az állatkertben Donna-nak kereszteltek.

- MON -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!