Nagyvilág

2010.11.18. 16:56

A kisfiú, aki 800 milliós kincsre bukkant

<p>A 3 éves fiúcska játékból indult egy fémdetektorral kincset keresni, s míg az apja 15 éves hobbi kincskeresői pályafutása alatt semmit nem talált, a kis srác azonnal egy értékes leletre bukkant.</p>

James Hyatt még csak három éves, de máris apja és nagyapja nyomdokaiba lépett. Az ősök ugyanis lelkes kincsvadászok, akik szabadidejükben fémdetektorral járják azokat a helyeket, ahol nagy valószínűséggel bukkanhatnak kincsre. Igaz, ez a tevékenység eddig egyiküknek sem hozott osztatlan sikereket. Nem úgy az essexi Hockleyben élő család legkisebb tagjának, aki igazi tálentumnak tűnik e téren, mivel James Hyatt apját utánozva játékból kezdett el a detektorral kincset keresni, s már első "munkanapján" nem mindennapi dicsőséget szerzett: mintegy 800 millió forintnak megfelelő értékű aranymedált talált.

Apja Jason (34) úgy nyilatkozott: James még csak néhány perce pásztázta a talajt Billericayben, amikor a detektor sípolni kezdett, fél métert sem ástunk le a sárban, amikor egy villanást láttunk. Ma már tudjuk, hogy egy 500 éves tömör aranyból készült medált talált a fiam."

A medál elején Szűz Mária képe látható, míg az oldalán a Háromkirályok neve olvasható. A vallási tárgy valószínűleg VIII. Henry királyi családjához tartozott egykoron.

Nézze meg a fotót ide kattintva >>>

A medalion, vagy ereklyetartó a szakértők szerint nagyon ritka és becses darab, amit a British Múzeumban helyeznek majd el, a bevételen pedig a büszke megtaláló és a terület tulajdonosa osztoznak.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!