Nagyvilág

2010.09.23. 20:59

Már két halottja van a horvátországi búvárpalack robbanásnak

<p>Belehalt súlyos fejsérülésébe Horvátországban az a 43 éves lengyel férfi, aki csütörtökön sebesült meg egy felrobbant búvárpalacktól, amely a helyszínen megölt egy nőt - közölte az áldozatot kezelő kórház sebészeti osztálya. A két másik sérült már nincsen életveszélyes állapotban.</p>

A Vis szigetén történt robbanásban egy 48 éves lengyel nő azonnal meghalt - közölte a horvát rendőrség egyik szóvivője az AFP francia hírügynökséggel. A robbanásban még három lengyel turista, két férfi és egy nő sérült meg, őket azonnal egy Split városában található kórházba szállították. A kórház sebész főorvosa akkor azt mondta, hogy mindhárman életveszélyesen megsérültek a robbanásban, és egyikük, egy 43 éves férfi "rendkívül súlyos állapotban van".

A kórház sebészeti osztálya pár órával később bejelentette, hogy lengyel férfi belehalt fejsérülésébe, ugyanakkor a két másik sérült már nincsen életveszélyben.

A közlekedésügyi minisztérium közlése szerint a búvárpalack Komiza kikötőjében robbant fel, miközben egy hajóból a szárazföldre emelték ki, és feltehetően egy hibás szelep okozta a tragédiát A minisztérium közlése szerint az áldozatok egy 12 fős lengyel csoport tagjai voltak, akik búvárkodni utaztak Horvátországba.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!