Nagyvilág

2010.09.11. 18:05

Akár 120 éves koráig maradna posztján Putyin és Berlusconi

<p>Azzal viccelődött Vlagyimir Putyin orosz kormányfő és Silvio Berlusconi olasz elnök pénteken, hogy jóval száz éves koruk után is posztjukon maradnának - számolt be róla az NTV orosz televízió szombaton.</p>

A 73 éves Berlusconi Putyint a Moszkva melletti rezidenciáján látogatta meg. Pénteken, egy Jaroszlavban megrendezett fórumon az olasz elnök azt mondta, hogy "nagy összegeket fordít olyan kutatásokra, amelyekkel drámaian meg lehet hosszabbítani a halandóságot."

Erre a mosolygó Putyin azt kérdezte tőle, hogy "akkor 120 évig élünk majd?" Berlusconi pedig azt válaszolta, hogy "úgy néz ki, igen." Az olasz elnök hozzátette: "a 120 lenne az átlagéletkor, a tudósok szerint az állam-, és kormányfők akár ennél tovább is élhetnek majd." Erre az 57 éves Putyin visszakérdezett: "akkor mi 120 éves korunkig leszünk a posztunkon?" Berlusconi viszont erre már azt mondta: nem hinné, mert akkor sokat kellene dolgozniuk, és "ők már most is fáradtak."

Az olasz államfő arra is panaszkodott, hogy idén még nem volt egyetlen szabadnapja és mennyire zsúfolt éveket kellett eddig is leélnie.

Vlagyimir Putyin egyébként eddig nem zárta ki, hogy esetleg a jövőben újra indulna az államfői posztért. Az orosz kormányfő évek óta jó viszonyban van Berlusconival és sokszor fogadta már magánlátogatáson is az olasz elnököt.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!