Nagyvilág

2010.02.01. 12:45

Mégis idegen lény a csillaggyerek?

<p>Egy földön kívüli megtermékenyített egy nőt, avagy génhiba és ritka betegségek összjátéka miatt deformálódott így az ötévesen elhunyt csillaggyerek koponyája?</p>

Mind a két elmélet arra utal, hogy a megfejtés egy rendhagyó eseményben keresendő, de furcsa, hogy a tudósok tíz évvel a szenzáció után sem tudtak magyarázatot adni a rejtélyre.

A furcsaság valóban szembeötlő. Egy ötéves gyerek koponyája legfeljebb 1200 köbcentiméter, ez pedig 1600. Erős, de könnyű szerkezetű a csontozat, hiányzó a homloküreg, a szemek szinte összeérnek, a szemideg feljebb helyezkedett el, a koponyaalapi rész pedig indokolatlanul sima, mondhatni srég. „Még mindig nem tudjuk, milyen lény volt a csillaggyerek apja" – vélte Lloyd Pye (63), aki tizenkét éve kapta kézhez a furcsa leletet egy mexikói házaspártól.

Azért keresték fel a földön  kívüliek létezését hirdető amerikai írót, és kutatót, hogy mindent derítsen ki a koponyáról, amely 1930 óta van a családjuk birtokában.

Hosszas ellenzések, röntgenezések után sem nem jutottak dűlőre, és időközben a koponyavita is megfeneklett. William Rodriguez amerikai törvényszéki orvos szerint együttesen fellépő ritka deformációk eredményeképpen lett ilyen furcsa a 12. században élt gyerek feje, de ezt sokan valószínűtlennek tartják. Pye is hangsúlyozta, hogy ez lenne az orvostudomány történetében az első ilyen eset - írja a Blikk.hu. 

Folytatás az eredeti oldalon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!