Nagyvilág

2010.02.07. 11:57

Kiemelték az etióp utasszállító adatrögzítőit

<p>A libanoni haditengerészet kiemelte a Földközi-tengerbõl a múlt hónapban lezuhant etióp utasszállító két adatrögzítõjét - jelentették vasárnap a helyi hatóságok. A balesetben 90 ember vesztette életét.</p>

Az eddigi feltételezések szerint a rossz idõjárás miatt járhatott szerencsétlenül a Bejrútból Addisz Abebába tartó járat, de a pontos okok tisztázásához elengedhetetlen a "fekete dobozok" vizsgálata. Az AFP-nek nyilatkozó szakértõk szerint valószínûleg nem kizárólag a vihar vezetett a katasztrófához, a Boeing 737-es hajtómûve vagy hidraulikája is tönkremehetett.

Az adatrögzítõk közül az egyik a repülési adatokat tartalmazza, a másik pedig a pilótafülkében elhangzó beszélgetést veszi fel. A dobozt elszállították a libanoni haditengerészet egyik bázisára, majd átadják a baleset körülményeit vizsgáló nyomozóknak. A libanoni közlekedési miniszter szombaton jelentette be, hogy sikerült meghatározniuk az adatrögzítõk pontos helyét, a búvárok ezután kezdhették meg a kiemelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!