Miskolc hírei

2014.06.28. 15:18

"Életfogytot" is kaphat az avasi táskarabló

Miskolc - Gyerekkorú bűntársával támadtak meg egy asszonyt az Avason.

Miskolc - Gyerekkorú bűntársával támadtak meg egy asszonyt az Avason.

A „Három csapás törvény” értelmében akár élete végéig is rács mögött maradhat az a 21 éves hegymegi férfi, akit tegnap helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság, miután a rendőrség őrizetbe vette egy idős asszony kirablásáért. A férfi 13 éves bűntársa is előzetes letartóztatásba került.

A nyomozás kiinduló adatai szerint kedden délben Miskolcon, az avasi lakótelepen egy 76 éves asszony tartott haza a közértből, amikor egy gyermekkorú támadó megpróbálta kitépni a kezéből a szatyrot. Az idős asszony azonban nem engedte el csomagját, földre esett, majd a rabló az elszakadt fülű zsákmánnyal a társával korábban megbeszélt helyre menekült.

A táskarabló gyereket az avasi rendőrőrs járőrei fél órán belül igazoltatták, majd a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították. Délután a nyomozók a társát is nyakon csípték. A bűncselekmény elkövetését beismerő gyanúsítottak bűnügyi őrizetbe kerültek, kihallgatásuk során további két, hasonló balhét is elvittek.

Aki a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére követ el rablást, tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. A három csapás törvény szerint azonban, aki a bűnhalmazatban levő bűncselekmények közül legalább három különböző időpontban személy elleni erőszakos bűncselekményt követ el, azt a büntetési tétel felső határának kétszeresére – illetve, ha a megemelt büntetés meghaladná a 20 évet, életfogytig tartó fegyházra – kell ítélni.

Van még egy feltétel: az elkövetőnek húsz évnél idősebbnek kell lennie – esetükben ez is teljesül.

- ÉM-SZP -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!