Miskolc hírei

2011.05.11. 13:47

Épül(get) a miskolci kerékpár út

<p>Miskolc - Áprilisban kezdődött meg a Tiszai pályaudvarnál annak a kerékpár útnak az építése, amely a Kandó tértől Lillafüredig fut majd. Kíváncsiak voltunk a bringa út eddig elkészült belvárosi szakaszára, ezért a Szinvaparktól az Aranycorvinig sétáltunk a már elkészült nyomvonalon.</p>

A Szinva parton, a bevásárló központ mellett érdemlegeset nem sikerült felfedeznünk kerékpár út kapcsán, ugyanakkor az egykori Mese Cukrászda mögött jól látszik a személygépkocsi forgalmat tompító "pukli" az úton, amely ugyan még nincs felfestve, de már a Mese mögötti térre vezet. A friss aszfaltcsík már most a gyalogosok kedvence, azonban az már némi fejvakarást igényelt, hogy miként folytatódik az út Arany János utcán.

Pedig arra fut, hiszen jól látszanak az akadálymentesítések. Az Ofotértnél szintén csiszolták a követ: két helyen, a gyalogátkelőhelyek környékén. Az út másik oldalán pedig leginkább - csakúgy, mint az egykori Mese mögött - a friss aszfaltozás az, ami jelzi, hogy valami készül...


Tiszai pu - Lillafüred: ősztől bringa úton

boon | 2011.04.24 13:33
Miskolc - Nemrégiben megkezdődtek a munkálatai a Tiszai pályaudvarnál annak a kerékpár útnak, amely a Kandó tértől közel 12 kilométer hosszan fut majd végig a borsodi megyeszékhelyen, egészen Lillafüredig. A nyomvonal építését néhány héttel ezelőtt kezdte meg a kivitelező Magyar Aszfalt Kft.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!