Mezőkövesd hírei

2018.04.22. 19:33

Mozgással az egészségért Mezőkövesden

Mezőkövesd - Az érdeklődők játékos formában megismerkedtek egy interaktív élményparkkal is.

Mezőkövesd - Az érdeklődők játékos formában megismerkedtek egy interaktív élményparkkal is.

Az egyenlőség jegyében, első alkalommal szerveztek ingyenes, jótékonysági sport- és egészségnapot Mezőkövesden a Városi Sportcsarnokban.

Optimális aktivitást

A rendezvényen a tanulók egyebek közt kipróbálhatták a Teqball asztalt, amely innovatív sporteszközön mindenki megtalálhatja a számára optimális aktivitást, hiszen 5 eltérő sportág űzhető rajta. A Teqball egy új futballalapú sport, amely mind a profi focisták, mind az amatőrök számára teret enged technikai tudásuk, koncentrációkészségük fejlesztésére.

A speciálisan meghajlított asztal lehetőséget ad a mozgásra szinte bárkinek, sérült és egészséges ember együtt sportolhat, ugyanis az eszközön különböző fogyatékossággal rendelkezők is játszhatnak. Az ellenfelek között nincs fizikai kontaktus, ebből fakadóan például az ütközésekből származó sérüléseket el lehet kerülni, sőt az asztalt sem lehet megérinteni, amely szintén csökkenti a sérülésveszélyt.

Az érdeklődők játékos formában megismerkedtek továbbá egy interaktív élménypark, az Ability Parknak köszönhetően azzal is, hogyan élik mindennapjaikat a mozgásukban és látásukban korlátozott emberek, továbbá egészségsátor és egészségügyi tanácsadás is a rendelkezésükre állt.

A programon Borsányi Gábor, a Teqball ötletgazdája és egyik társalapítója is jelen volt, aki köszöntötte a jelenlévőket és mindenkinek kellemes időtöltést kívánt.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!