Mezőkövesd hírei

2016.07.31. 10:11

Aki semmit nem fogott, az is jól érezte magát Mezőkövesden

Mezőkövesd - Ki halat, ki csak botot fogott a mezőkövesdi Hoór-völgye Víztározón fogyatékosok számára rendezett horgászversenyen, azonban közös volt a résztvevőkben, hogy mindenki jól érezte magát.

Mezőkövesd - Ki halat, ki csak botot fogott a mezőkövesdi Hoór-völgye Víztározón fogyatékosok számára rendezett horgászversenyen, azonban közös volt a résztvevőkben, hogy mindenki jól érezte magát.

A verseny unikum, hiszen Magyarországon nem rendeznek hasonlót a vakoknak, gyengén látóknak, illetve a mozgássérülteknek.

A negyedik

– Ez volt a negyedik ilyen versenyünk, korábban évente megrendeztük, de legutóbb két évvel ezelőtt tudtuk megtartani, nem volt ugyanis elegendő támogatónk. Idén viszont egyesületünk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Horgászszövetséggel közösen rendezte meg az eseményt – tudtuk meg Kertész Gyulától, a Hoórvölgye Horgászegyesület elnökétől.

Az ötvennégy tagú mezőnyben voltak kerekesszékesek, vakok, látássérültek, de egyéb mozgáskorlátozásban szenvedő betegek is. Érkeztek résztvevők Mezőkövesdről, a környező településekről, de Sárospatakról, valamint a Dunántúlról is.

Többen segítővel érkeztek, hiszen felszerelni, bedobni komoly feladat, a halat vagy csak az üres horgot kihúzni viszont képesek voltak a nevezők. A siker is vegyes volt, ott jártunkkor volt, aki már a sokadik törpeharcsáját vagy kárászát akasztotta meg, mások haltartója pedig üres volt. „Csak a szokásos”, mondták erre.

– Ha rajtunk múlna, minden évben megrendeznénk ezt a napot, de önerőből erre nem vagyunk képesek, szükség van támogatókra. Sokszor bizony falakba ütközünk, pedig nem pénzt, csupán felajánlást kérünk, például a díjakra, ajándékcsomagokra. Minden résztvevő kap ugyanis ajándékot, s mindenkit meg is vendégelünk reggelivel, ebéddel, nap közben egy fagyival – mondta Kertész Gyula, aki bízik abban, hogy lesznek, akik melléjük állnak, jövőre is lesz verseny. A résztvevők jövőre is eljönnének.

- ÉM-TB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!