Magyarország

2013.03.16. 20:20

Havazás - Katasztrófavédelem: a Dunántúlról vezényelt át szakembereket az áramszolgáltató Szabolcsba

Nyíregyháza, 2013. március 16., szombat (MTI) - A hibák gyorsabb elhárítása érdekében Szekszárdról és Székesfehérvárról vezényelt át szakembereket az áramszolgáltató Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szombat délután az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2013. március 16., szombat (MTI) - A hibák gyorsabb elhárítása érdekében Szekszárdról és Székesfehérvárról vezényelt át szakembereket az áramszolgáltató Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szombat délután az MTI-vel.Takács Judit elmondta: az áramellátás nélkül maradt települések száma 76-ra csökkent a megyében, az áramszolgáltató 145 munkatársa dolgozik a szolgáltatás visszaállításán.

A Dunántúlról érkezett szakemberek szombat kora délután munkába álltak az érintett településeken, emellett egy Szolnokról érkezett csapat is folyamatosan segít a hibák elhárításában - tette hozzá.

A hadnagy tájékoztatása szerint a térségben ötven darab, katasztrófavédelem által biztosított aggregátor működik, ezen kívül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól további tizenhárom aggregátor érkezik. Az eszközöket a legfontosabb áramfelhasználók, így a melegedőhelyek, idősotthonok, gyermekotthonok és vízművek között osztják szét.

A megyei védelmi bizottság elnöke a Magyar Honvédség Katasztrófavédelmi Operatív Törzsétől egy lánctalpas, úszó gépjárművet igényelt, melyet a belvízzel fedett területeken leszakadt vezetékek helyreállítási munkálataihoz használnak. A katasztrófavédelem munkagépei jelenleg három nehezen megközelíthető területen nyújtanak segítséget az áramszolgáltató szakembereinek - közölte a szóvivő.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!