Magyarország

2012.11.27. 09:32

OGY - Az előző héten elfogadott közművezeték-adón változtat az Országgyűlés

Budapest, 2012. november 27., kedd (MTI) - Az előző héten kivételes sürgős eljárással megszavaztatott közművezeték-adón is változtathatnak a képviselők az Országgyűlés mai ülésén.

Budapest, 2012. november 27., kedd (MTI) - Az előző héten kivételes sürgős eljárással megszavaztatott közművezeték-adón is változtathatnak a képviselők az Országgyűlés mai ülésén.A Ház reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdi munkáját, ezt követően döntenek egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvénymódosításokról.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter javaslata alapján mégsem mentesülnének a közművezetékek után fizetendő adó alól a földgáz-szállítási és a villamosenergia-ipari átviteli rendszerirányító tulajdonában álló vezetékek. A tárcavezető indoklása szerint bár e közművezetékek stratégiai jelentőségűek, tulajdonosaik képesek az adó megfizetésére. Az érvelés szerint "az arányos közteherviselés elvéből tehát az következik, hogy e mentességek ne illessék meg az érintett adóalanyokat".

Az Országgyűlés előző hét kedden döntött arról, hogy adót kell fizetni a közművezetékek után 2013. január 1-jétől, a teher mértéke 125 forint méterenként.

A Ház ezt követően öt törvényjavaslat tárgyalásába kezd, így szó lesz például a honvédek jogállásáról és a hegyközségekről szóló új jogszabály-tervezetekről, illetve terítékre kerülnek a szolgálati jogviszonnyal összefüggő törvénymódosítások is.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!