Magyarország

2011.06.21. 16:39

Szerdán visszatér a kánikula

<p>Budapest&nbsp; (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti a szerdai időjárást.</p>

Az időjárás Európában

 

A Skandináv-félsziget felett, valamint a Brit-szigetektől kissé nyugatra lévő középponttal ciklon örvénylik. A skandináv ciklon a balti államokban, a Kelet-európai-síkság északi részén, illetve Oroszország európai területén okoz változékony, több helyen kissé hűvös időt. A nyugati ciklon egyelőre csak a Brit-szigetek felett és Franciaország északnyugati vidékein érezteti hatását; a gyakran változó felhőzetből esik az eső, záporeső, és itt is hűvös van, a hőmérséklet csúcsértéke 15 és 22 fok között változik. A kontinens középső területeire, a két ciklon között, magasnyomás nyúlik be. A sok napsütés, és a délnyugatról áramló meleg levegő következtében többnyire 25 és 30 fok közé melegszik fel a levegő, a Pireneusi-félszigeten és az Égei-tenger térségében 34, 36 fokot is mérnek.

Szerda estig a Kárpát-medence fölé meleg, többnyire száraz levegő áramlik, erősödik a nappali felmelegedés.

 

Várható időjárás az ország területére szerda estig

 

Éjszaka már csak északkeleten lesz több felhő felettünk, de ott is csak egy-egy zápor lehet. Szerdán országszerte sok lesz a napsütés, túlnyomóan derült időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Napközben több helyen megélénkül a déli, délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 29 és 34 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!