Magyarország

2011.03.04. 17:41

Nem kommentálják a londoni hitelminősítők a Széll Kálmán Terv állítólagos bővebb változatát

<p>Egyik nagy londoni hitelminősítőnél sem kommentálták a Független Hírügynökségnek, a Népszabadság azon értesülését, hogy létezik a Széll Kálmán tervnek egy bővebb, részletesen kifejtett, 180 oldalas szakmai változata is, amelyet már el is küldtek a magyar adósságfinanszírozásban meghatározó szerepet játszó londoni befektetőházaknak.</p>

A Standard & Poor s sajtóosztályán azt közölték, hogy most nincs mondanivalójuk a hírrel kapcsolatban, és a Moody s Magyarországgal foglalkozó elemzője is azt mondta telefonon, hogy semmilyen formában nem áll módjában reagálni az információra. Mark Morley, a Fitch Rating s kommunikációs igazgatója azt írta a Független Hírügynökségnek e-mailen, hogy "attól tart, nem áll módjában kommentálni az értesülést".

A Népszabadság szerint egyébként a reformprogram kész, megfelelő szinten és mélységben, a kedden bemutatott SzéllKálmán Terv csak a nyilvánosságnak szánt politikai kommunikáció része. A napilap azt írta, hogy a Londonba is elküldött részletes, szakmai programban területekre bontva írták le a kormányzati teendőket. A Népszabadság egy a kormányfőhöz közeli forrást is idéz, aki azt mondta, "a reformcsomag a miniszterelnök asztalán van, igaz, különböző forgatókönyvek vannak, lehet választani".

Ugyancsak a napilapban jelent meg az, hogy a program részleteit nem a pódiumról jelentik majd be, hanem csepegtetik majd, a megszorításokat pedig kiszivárogtatják, azoknak nem lesz arca sem, hogy elkerüljék a "Bokros-csomag-érzést". A napilap cikkében az is szerepelt, hogy ha a Széll Kálmán Terv nem hozza meg a várt eredményt, Orbán Viktor meneszti Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!