Magyarország

2011.03.17. 18:21

Gyöngyöspata nem marad polgárőrök nélkül

<p>Elhagyta ugyan szerdán Gyöngyöspatát a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, de a település nem marad polgárőrök nélkül. Helybeliekből szerveződik polgárőr egység, ők a tervek szerint pénteken tesznek vizsgát polgárőr ismeretekből.</p>

Mint ismert, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjait a helybeliek egy része hívta a településre március elején, mert állításuk szerint elszaporodtak a lopások és hasonló bűncselekmények Gyöngyöspatán. Ezért többen az ott lakó romákat hibáztatták. A polgárőrök már kezdetben azt mondták, hogy két hétig maradnak, utána a helyiekből szervezett egységük fog járőrözni a faluban.

László Attila, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület vezetője a Független Hírügynökségnek csütörtökön azt mondta, hogy szerdán, a falugyűlés után befejezték a járőrözést a településen. A polgármester akkor úgy fogalmazott, hogy erkölcsileg támogatja a z egyesület működését a településen. A helybeliek közül körülbelül 30 ember szeretett volna csatlakozni az egyesülethez, ők László Attila szerint várhatóan pénteken vizsgát tesznek a polgárőrséggel kapcsolatos jogi és egyéb ismeretekből. Ezt követően ők képviselik majd az egyesületet a településen, illetve ők látják el a polgárőri feladatokat.

A vizsgát egy a polgárőrségről szóló törvény alapján összeállítot központi anyagból teszik a leendő tagok. mint lászló Attila fogalmazott, náluk senki nem léphet szolgálatba addig, amig el nem sajátította az alapvető tudnivalókat. Amíg az új, helyi polgárőrök "bele nem rázódnak" a munkába, az egyesület környékbeli tagjai segíteni fogják őket.
- Független HÍrügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!