Magyarország

2011.03.31. 13:55

2 év 4 hónap börtön Stohl Andrásnak

<p>Stohl Andrást 2 évi és 4 hónapi börtönbüntetésre ítélte, 5 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől és 3 évre a közügyek gyakorlásától maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt csütörtökön a Budakörnyéki Bíróság. Az ítélet nem jogerős.</p>

Stohl Andrást 2 évi és 4 hónapi börtönbüntetésre ítélte, 5 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől és 3 évre a közügyek gyakorlásától maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt csütörtökön a Budakörnyéki Bíróság.  Az ítélet nem jogerős.

A vád szerint Stohl András 2010. május 8-án hajnali 4 óra tájban Fót felé haladva ittasan balesetet okozott. A megengedettnél gyorsabban haladva, a záróvonalat átlépve ütközött két, vele szemben szabályosan közlekedő autóval. Az egyik gépkocsi vezetője maradandó fogyatékossággal járó sérülést, három utas pedig könnyű sérülést szenvedett. Stohl a baleset helyszínéről a rendőrség megérkezése előtt egy másik gépkocsival ittasan elhajtott. A büntetési tétel maximuma ebben az esetben 5 év.

Léhmann Zoltán bíró az ítélet rövid szóbeli indoklásakor kiemelte, hogy Stohl András teljeskörű beismerését csak korlátozottan vehették figyelembe enyhítő körülményként, mert a színész ezt csak akkor tette meg, amikor a rendőrség már minden bizonyítékot beszerzett, így az ügy felderítését a beismerés nem könnyítette meg. A bíró a súlyosbító körülmények között felsorolta, hogy az ittas vezetés és a sebességtúllépés nagyon elszaporodott. Léhmann Zoltán kiemelte Stohl András többszörös, durva szabálysértését, valamint azt, hogy 4 órán át tartó italozás közben vezetett és kábítószer hatása alatt is állt. Különös súllyal esett latba, hogy Stohl András másra kívánta hárítani a felelősséget és a helyszínt ugyancsak ittasan vezetve hagyta el.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész tudomásul vette ugyan, de a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!