Magyarország

2011.01.17. 13:52

Országos vitaverseny indult középiskolásoknak

<p>Magyarország - Háromfordulós vitaversenyt hirdettek középiskolásoknak az Európai Unióról. Háromfős csapatok jelentkezését várják - mondta a Független Hírügynökségnek Takács Viktória, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány disputa programjának vezetője. Az első helyezett csoport brüsszeli tanulmányutat és notebook-okat kap- tette hozzá.</p>

Az első forduló egy on-line előválogatás lesz, a "Szóval? Országos Vitaverseny" honlapján, a http://www.szoval.eu/-n lehet majd játszani. Itt még nem kell vitatkozni, egy EU-val kapcsolatos kérdéssort kell kitölteni és egy érvelő esszét kell írni arról, hogy az Európai Unióban a legjobb-e élni. Február 10-ig lehet jelentkezni. Utána jönnek a regionális döntők,március 31-e és április 10-e között tartják országszerte hét helyszínen, az országos döntő pedig Budapesten lesz, április 29-én és 30-án.

Háromfős csapatok jelentkezését várják, előre megadott témákról kell vitatkozni meghatározott koreográfia mentén, pro és kontra. Az első helyezett csapat egy brüsszeli tanulmányutat és notebook-okat kap, de a második helyezettek is eljutnak Brüsszelbe. Számos színes kísérőprogram lesz, Takács Viktória ezek közül kiemelte a Disputa-Rap-szódia versenyt, ami egy rapszövegíró verseny lesz.

A vitaverseny az Európai Bizottság, a Külügyminisztérium és az EurópaiParlament kezdeményezésére és finanszírozásában valósul meg.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!