Magyarország

2010.12.04. 10:52

Tízezreket spórolhatsz egyetlen műanyag palackkal!

<p>Néha a legeszementebbnek tűnő ötletekkel lehet a legtöbbet spórolni. Íme, néhány furcsa, de hasznos!</p>

Elég csak az interneten böngészni fél órát ahhoz, hogy jobbnál jobb spórolási tippekre és eszközökre lelj. Természetesen akad közöttük olyan, ami ugyan alacsonyabb áram- vagy gázszámlát eredményez, de nem szabályos, ám tucatnyi olyan is, mely legális és hasznos.

Ilyen például az egyszerű plexilappal való ablakszigetelés, amivel spórolhatsz a fűtésen, vagy a műanyag palack elrejtése a WC tartályában, amivel rengeteg pénzt takaríthatsz meg hosszútávon.

Ötletek a vízszámlához

Szinte magától értetődő, hogy tiszta víz folyik a csapból, ha megnyitod, ráadásul annyi, amennyire csak szükséged van. Sokan meg is feledkeznek arról, hogy spóroljanak vele, és rendszeresen teleengedik a kádat, vagy nem törődnek a csöpögő csapokkal. Talán valóban nem a legnagyobb tétel a rezsiköltségek között, de, ha odafigyelsz, a vízszámlát is csökkentheted néhány ezer forinttal, ami hosszútávon jelentős megtakarítást eredményez.

Egy évben például több ezer forintot spórolhatsz csak azzal, ha egy műanyag palackot helyezel el a WC tartályában. Egy háromliteres űrtartalmú palack például tökéletes, hiszen ezzel már sokat spórolhatsz, miközben biztosan elfér a tartályban. A palackot töltsd meg vízzel, majd helyezd a tartályba: a palack hatására jóval kevesebb vízzel tölti meg a rendszer a tartályt, így a lehúzásnál kevesebb víz folyik majd le a WC-n - ám éppen elegendő ahhoz, hogy átmossa a csészét.

A cikk a www.femina.hu oldalon folytatódik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!