Magyarország

2010.11.01. 13:20

VÖRÖSISZAP - Nőtt a rés az ajkai zagytározó falán

<p>Megmozdult az ajkai tízes zagytározó fala hétfő délelőtt, a repedések néhány centivel nőttek. Töttős Györgyi a katasztrófavédelem szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a tározó sérült északi falán lévő repedéseken hétfőn délelőtt néhány centis mozgást észlelt a megfigyelést folyamatosan végző veszélyfelderitő csoport, miután némi talajmozgást észleltek.</p>

Az iszap a tározó falának alsó részére gyakorol nyomást, a fal ezért befelé  mozdult. A szóvivő hozzátette: a geodeták szakmai véleményét figyelembe véve a katasztrófavédelem helyi irányítói a szükséges lépéseket megteszik. Ezekről azonban a szóvivő későbbre ígért tájékoztatást, hozzátéve, hogy a környező települések nincsenek veszélyben.

Töttős Györgyi hozzátette: mint ismert, a repedések fölött már korábban köteleket feszítettek ki, melyek szakadása jelzi a fal mozgását. Ezek a kötelek szakadtak el hétfőn délelőtt, jelezve a repedés növekedését és a fal befelé dőlését.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!