Magyarország

2010.11.15. 17:35

Szombathelyi szimfonikusok is szerepelnek egy angol filmben

<p>A szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar is szerepelni fog abban a filmben, amelyet a BBC megrendelésére készítenek Gustav Holst angol zeneszerző életéről.</p>

Az angol művészfilm rendezője, Tony Palmer Szombathelyen, a szimfonikusok koncerttermében forgatott egy húsz perces jelenetet a zenekarral, amelyben a zeneszerző legismertebb művét, a Planétákat adják elő - mondta el hétfőn a Független Hírügynökségnek Mérei Tamás, a zenekar igazgatója.

Az igazgató elmondta, a rendező-producer jó barátja a zenekar karmesterének, Vásáry Tamásnak, így került kapcsolatba a szimfonikusokkal.

Mérei Tamás szerint a munka gördülékenyen haladt, bár több kihívással is meg kellett küzdeniük a múlt keddtől csütörtökig tartó forgatás alatt. Először ugyanis csak a hangot vették fel, majd erre kellett play-backelnie a zenekarnak a filmfelvétel során. A rendező ragaszkodott hozzá, hogy a jelenetben 90 zenész játsszon, ezért a 65 fős zenekarnak kisegítőket kellett felvennie a forgatás idejére - mondta Mérei Tamás.

Tony Palmer százharmincadik filmjét készíti a BBC-nek, művei általában zenei témájúak. A filmet a tervek szerint jövő tavasszal tűzi műsorára a BBC.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!