Magyarország

2010.10.21. 16:38

Extra hosszú lesz idén az őszi szünet!

<p>Jó hír a diákoknak, hogy bár idén később kezdődik az őszi szünet, de a megszokottnál tovább is tart majd és már csak 6 tanítási nap van eddig.</p>

183 tanítási nap, a szokásosnál hosszabb őszi szünet és a tavalyinál a diákok szempontjából kicsit szerencsésebben, hétköznapokra is eső szünnapok: röviden így lehetne leírni ezt a tanévet. A legjobb a most következő őszi szünet, ami kicsit hátrébb csúszott, mint a tavalyi - a szokásos október végi időpont helyett, először adják ki novemberben ezt a pihenőt a diákoknak. Ez a megoldás azonban az eddigieknél jóval hosszabb egybefüggő szünetet jelent majd, hiszen november 1-je, amely amúgy is munka- és tanítási szünet, hétfőre esik. Így az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap október 29-e lesz, míg a szünetet követő első pedig november 8-a. Így jön létre tehát egy szokatlanul hosszú, kilenc napos őszi szünet.

Az már kevésbé jó hír, hogy a téli szünet - mint minden évben - december 22-től január 2-ig tart. A pech az, hogy január elseje szombatra esik, így ez a nap amúgy is szünet lenne. Január 3-án, hétfőn kell először iskolába menni.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!