Magyarország

2010.06.29. 19:25

Korábban kezdődtek a nyári nagy leárazások - RTL Híradó

<p>Két hónappal korábban kezdtek akciózni a ruhaüzletek országszerte, mert a hűvös tavaszi és koranyári hónapok miatt rajtuk maradt a nyári kollekció nagy része - hangzott el az RTL Híradóban kedden.</p>

Majdnem minden üzletben feleannyiért, vagy akár 70 százalékkal olcsóbban is lehet már most ruhát, cipőt és fürdőruhát venni, mint egy hete. Az akcióktól remélt roham egyelőre azonban elmaradt, és a foci VB sem kergetett több női vásárlót a bevásárlóközpontokba.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség adatai szerint 2007 óta folyamatosan csökken a kiskereskedők forgalma, és az akciókkal csak a vásárlók egy részét tudták megtartani. Három év alatt már több ezer ruházati üzlet ment csődbe. Akik még talpon vannak, folyamatos leárazásokkal igyekeznek több vevőt becsalogatni az üzletbe.

A fogyasztóvédők arra figyelmeztetnek, hogy a leárazott termékekre is ugyanúgy vonatkozik a garancia, így reklamálni az akciós árukkal is lehet, a kereskedők nem mondhatják azt, hogy azokat nem lehet visszahozni - hangzott el az RTL Híradóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!