Magyarország

2010.06.15. 19:04

Üdülési jogot vettek, de nyaralni már nem mehetnek

<p>30 évre vettek üdülési jogot, vakációzni azonban már nem mehetnek.</p>

Több mint kétszáz család szeretett volna nyaralni egy hévizi apartmanban. A szerződés szerint kétévente egy hét járt volna családonként. Ezért átlagosan egymillió forintot fizettek. A nyaraló tulajdonosa azonban tavaly télen eladta az ingatlant, az új tulajdonos pedig semmit sem tud az üdülési jogokról. Így a családok idén már biztosan nem mehetnek üdülni.

Az egyik érintett család decemberben jelezte, szeretnének egy hetet üdülni, de nem jött válasz. Azóta nem lehet a céget elérni. Több mint kétszáz család járt pórul. 30 éves üdülési jogot vettek családonként csaknem 1 millió forintért egy hévizi apartmanba. Az ingatlant azonban azóta eladták. Az új tulajdonos azonban semmit sem tud az üdülési jogokról, így nem is engedik őket ide vakációzni.

Az apartman neve is megváltozott. A régi tulajdonos céget, amelytől az emberek az üdülési jogot vették, nem lehet elérni, a megadott telefonszámok már nem élnek. A nyaraló weboldala is eltűnt. A károsultak közül többen peres útra vitték az ügyet.

"A vásárlókat nem értesítette a cég az ingatlan eladásáról, és nem fizetett vissza az én tudomásom szerint senkinek egy fillért sem. Tehát tévedésben tartotta ezeket a vevőket ennek az üdülési jognak a további gyakorolhatóságát illetően" - mondta a Független Hírügynökségnek Fülöp Tinor ügyvéd.

A vevők azt gyanítják, hogy a régi tulajdonos cég eltűnt a pénzükkel. Számításaik szerint csaknem 1 milliárd forintot gyűjthettek össze az üdülési jogok eladásával. Az ügyben a rendőrség is nyomoz.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!