Magyarország

2010.06.12. 06:24

Az internetet fürkészi az adóhivatal - Magyar Nemzet

<p>Több tucat adóhatósági revizor fürkészi nap mint nap az internetes oldalakat, a világhálón nagyon sok, csalásra buzdító hirdetés található ugyanis - írja a Magyar Nemzet.</p>

 Közép-Magyarroszágon erre egy éve speciális csoportot is alakítottak, de a többi régióban is állítottak revizorokat az internetre. A különleges egység az lemúlt időszakban az elektronikus árverési oldalakat vette célba, és ennek nyomán ötszáz embernek postázott levelet az APEH. A levélben azt kérdezik, mennyiért adtak túl használt tárgyaikon. Az internetes eladás ugyanis bizonyos határ felett adóköteles, a mulasztókat megbüntetik. Így fordulhatott elő például, hogy egy nőtől, aki egy év alatt körülbelül 10 millió forintért adott el tárgyakat, most körülbelül ugyanennyit követel az APEH. Az internetes csoport a hirdetéseket is vizsgálja, így bukkantak például egy társaságra, amelyik tetszés szerinti áfás számlákat árult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!