Magyarország

2010.05.13. 17:43

Megválasztották Magyarország legjobb egyetemi oktatóját

<p>A szavazatok alapján Kárász Péter, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának oktatója kapta a ,,Hónap tanára" megtisztelő címet.</p>

Kárász Péter, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának oktatója kapta a ,,Hónap tanára" megtisztelő címet azon az internetes portálon, ahol az egyetemisták és főiskolások osztályozhatják a felsőoktatásban tanítókat. A weboldal gyakorlatilag az első olyan nyilvános értékelő rendszer, amely diákok visszajelzéseit, információit teszi közzé a többi érdeklődő számára a jövőbeni vagy választott felsőoktatási intézményről és tanárairól.


A MarkMyProfessor.com idén tavasszal indult azzal a céllal, hogy a hazai egyetemisták és főiskolások értékelhessék oktatóik teljesítményét. Azon túl, hogy a diákok jegyet adhatnak tanáraiknak, megoszthatják véleményüket a társaikkal, valamint az órákhoz kapcsolódó jegyzeteket is fel- és letölthetik az oldalra.

A matematikai analízist, diszkrét matematikát, optimumszámítási módszereket, illetve valószínűségszámítást tanító Kárász Péter professzor 4,98 százados átlaggal szerepel a weboldal profiljában. Ez azt jelenti, hogy a diákok őt értékelték a legmagasabb osztályzatokkal a felkészültsége, a segítőkészsége és az előadásmódja alapján.

A követelmények teljesíthetősége és a tárgy hasznossága nem számított bele a végeredménybe. A MarkMyProfessor.com ezentúl minden hónapban megválasztja a hónap oktatóját. A címet minden esetben a tíz feletti értékeléssel rendelkező tanárok kaphatják meg a legjobb átlag alapján, melybe az előadásmód, a felkészültség és segítőkészség tartozik bele. A tanárok értékelései automatikusan hozzárendelődnek az adott intézményhez, tehát a felvételizőknek lehetőségük lesz bármelyik főiskola vagy egyetem képzési színvonaláról információt szerezni.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!