Magyarország

2010.02.10. 18:13

Mitől rosszkedvű a magyar nép?

<p>Selymes Orsi pszichológus megfejtette az ősi titkot.</p>

Sok külföldi kritika éri a magyarokat, melyek szerint az itteni emberek búsak és komorak, legalábbis Selymes Orsolya pszichológus szerint, aki tanulmányt készített a hazánkat jellemző életérzésről, az emberek közötti viszonyokról, mellyel ugyan nem készül megváltani ezt a helyzetet, állapotot, de állítása szerint bizonyos mértékben sikerült rávilágítania a probléma gyökereire.

A szakértő három éve kutatást folytat ez ügyben, így a pesszimista hozzáállást többek között a magyar kultúrában, történelemben átélt rengeteg negatív jelenségből is eredezteti.

- A legfontosabb oka az az, hogy a magyarok magukra hagyva érzik magukat, van egy ilyen szubjektív élmény, hogy én áldozat vagyok, a többiek pedig kicsit elkövetők is ellenem és nem segít nekem senki – mondta Selymes Orsi a keddi Cool Live-ban.

Orsi elárulta azt is, hogy a hazánkra jellemző rosszkedvűség "fertőző", hiszen az ide költöző külföldieken is megfigyelhető bizonyos idő után a nálunk jellemző pesszimitás, letargikusabb gondolkodás. A szakértő szerint ez az állapot megváltoztatható, hiszen nem az ember, az egyén a probléma kiváltó oka, hanem a társas helyzetekben, az egymás közötti kommunikációban, viselkedésben kell változásokat eszközölni.
Forrás: cooltv.sajtoklub.tv

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!