Kultúra

2008.05.05. 07:45

Epica: rockot játszanak a szimfonikusok

<p>Miskolc - Immár gőzerővel folynak az előkészületek az idei Operafesztivál egyik legkülönlegesebbnek ígérkező koncertjére, az Opera-Rock Show-ra. Ezúttal a szimfonikusok próbáján jártunk.&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Epica - szimfónikusok próba 2008.05.05."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Epica___k_rus_pr_ba_2008_05_05_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Epica - szimfónikusok próba 2008.05.05." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/recent/members.boon_szerkesztoseg/Epica-szimfonikus-2.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A kibővített Reményi Ede Kamarazenekar megkezdte a próbákat a Bartók+Szlávok 2008 Miskolci Nemzetközi Operafesztivál egyik különleges koncertjére. Június 14-én, szombaton este 9 órától a miskolci Jégcsarnokban ugyanis a holland szimfonikus rockzenekar, az Epica ad opera-rock showt a zenekarral és a Miskolci Nemzeti Színház kórusával. A programban szerepelnek klasszikus zenei darabok, többek között Mozart, Dvorak, Verdi, Orff, Prokofjev, Grieg, Vivaldi művei valamint a legismertebb és legsikeresebb Epica dalok szimfonikus változatai is.

Nagy Zsófia, a Reményi Ede Kamarazenekar szólamvezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy az idén már pontosan tudják mire számíthatnak, hiszen a tavalyi nagy sikerű Therion koncerten már belekóstolhattak, milyen egy rockzenekarral közösen játszani. Talán a tavalyi előadás óriási sikerének köszönhető, hogy komolyzenei muzsikusok kérdezték őket, nem játszhatnának-e az idei koncerten, de sajnos az Epica kották alapján kialakított zenekari felállás adott, azt nem tudják bővíteni. Nagyon kíváncsiak az átiratokra, azaz a klasszikus művek rockzenei változataira, hiszen az ilyen kombináció mindig izgalmas. A zenekar már nagyon várja a koncertet, és remélik, hogy a klasszikus és rockzene közös koncertjének az idén is nagy sikere lesz.

 

Bővebb információk az Opera-Rock Showról az Operafesztivál, illetve a koncert honlapján található:

www.operafesztival.hu

www.operarockshow.hu

Kapcsolódó cikkek:

Epica: felkészülés a show-ra
Az idei Operafesztivál sem múlhat el klasszikus rock - show nélkül.

Epica: kották és videó
A holland Epica különleges koncertettel jön a miskolci az Operafesztiválra. A zenekar hetek óta készíti a klasszikus show kottáit a szimfonikus zenekar.

Simone Simons, az Epica énekesnője
Amióta a hír felkerült a zenekar honlapjára, a világ sok-sok pontjáról érdeklődnek Miskolc, Magyarország iránt. Epica-koncert az operafesztiválon nyáron, szimfonikus zenekarral. Az együttes gyönyörű énekesnője Simone Simons.

Nagy lehetőség – nagy kihívás
Az Epica hamarosan a metál és a komolyzene szerelmeseit is elkápráztatja Miskolcon.

Miskolc nevét tanulják a világ rockrajongói
A rajongók világszerte óriási érdeklődéssel fogadták a holland Epica klasszikus koncertjének hírét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!