Edzőtábor

2024.03.23. 15:20

Tokaji kenus a Los Angeles-i keretben

Törökországban edzőtáboroznak az U23-as reménységek.

Kolodzey Tamás

Fotó: Olvasónk

Repülővel jöttünk Antalyába, ahonnan busszal folytattuk az utunkat a mintegy negyvenöt percre lévő, a Magyarországon elsősorban a labdarúgó csapatok által favorizált Belekbe

– kezdte Soltész Péter, a Vizi Sport Club Tokaj korosztályos világbajnok kenusa, majd hozzátette: 

Szállást a gyönyörű tengerparti helyen foglalták nekünk, az étkezés gazdag, választékos és nagyon finom. Március 31-ig leszünk itt, a húsvéti locsolkodásra azonban már hazaérünk.

Bízik a sikerben   

Az U23-as, Los Angeles-i kenus keret tizenhárom tagja mediterrán körülmények között gyűjti az erőt és rajtuk kívül a dél-koreai, valamint a szerb kajak-kenu válogatottak is a Földközi-tenger partján tréningeznek. „Már a 2028-as olimpiai játékok lebeg a szemünk előtt, persze erre még négy esztendőt kell várni és pillanatnyilag senki nem tudja, hogy melyikünk kerül majd ki az amerikai ötkarikás viadalra – folytatta a vonal végén tokajiak nagy reménysége, aki szavait ezzel toldotta meg: „Edzéseink egy tölcsértorkolatban, a szeles napokban is eléggé védett helyen zajlanak, továbbá szállodánk konditermét hetente kétszer látogatjuk. Érdekesség, hogy olimpiai bajnok kajakosunk, Kopasz Bálint ugyanezen a tájon alapozott az elmúlt hónapban. Ami személy szerint engem illet: első éves U23-asként nehéz időszak előtt állok, de abban bízom, hogy a kemény munka elvégzésével sikeres lesz a szezonom.”

Fotók: Az U23-as Los Angeles-i kenusok kerete. A lapáttal egyedül Soltész Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!