Labdarúgás

2024.03.31. 00:03

DVTK: nagyszombat, nagy vereség

A diósgyőri labdarúgócsapat a ZTE FC otthonában négy góllal maradt alul.

A ZTE (kékben) győzött a DVTK ellen

Fotó: Szabó Miklós

A labdarúgó NB I 26. fordulójában, szombaton este a Diósgyőri VTK együttese a Zalaegerszegi TE FC csapatának vendége volt. 
Ebben az évadban a két gárdának ez volt a negyedik egymás elleni tétmeccse: tavaly augusztus 18-án, Egerszegen a DVTK nyert 3-1-re, december 3-án Diósgyőrben a ZTE FC 3-0-ra, egyaránt bajnoki mérkőzésen, míg legutóbb, az idén február 27-én, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, ugyancsak Diósgyőrben, 4-2-es hazai siker született. 

Négy és egy 

A zalai együttes kezdőcsapata négy helyen változott az előző fordulóban, két hete, a Debreceni VSC vendégeként elszenvedett 5-1-es vereséghez képest: sérülés, illetve betegség miatt Csóka, Gruber és Várkonyi nem volt keretben, Hadida pedig csak kispados lett. Bizalmat kapott viszont Safronov és Medgyes, és érkezésükkel az eddigi ötvédős játék, négy emberes lett, míg a középpályán két kreatív labdarúgó, Croizet és Sajbán jutott szóhoz. 
A vendégcsapat kezdője egy helyen módosult a legutóbbi, két héttel ezelőtti bajnokihoz, a Paksi FC-t Diósgyőrben 2-1-re legyőző együtteshez képest, Szabó L. kisebb sérülése miatt nem volt bevehető, helyette Edomwonyi kezdett. Ugyancsak sérülés miatt nem volt keretben, Tóth B., Acolatse, Feuillassier és Bárdos, de Csirmaz, Farkas D. és Szamosi neve sem szerepelt a cserék között.
A DVTK-nál a meccs előtt az összeállítás ismeretében csupán az volt a kérdés, hogy a középpályán Bényei, vagy Pozeg Vancas játszik-e középen, illetve a bal oldalon, és utóbbi került szélre. Ugyanis Bényei a két védekező középpályással együtt alkotott védekező trió háromszögének a csúcsa volt.

Két hazai találat

A DVTK védekező felállása, összeállítása nem sok attrakciót ígért a támadójátékban, és a piros mezesek az első félidőben egyetlen, kaput eltaláló lövést sem tudtak összehozni. A ZTE Croizet aktivitásával sokkal többet mutatott az előre játékban. Egy gyors támadás végén, nem előzmények nélkül, a 26. percben vezetést szereztek a zalaiak, egy kipattanót Sajbán pofozott a kapuba. A vendégek a hátrányuk után próbáltak picit többet mutatni, közelebb kerülni az ellenfél kapujához, de Dombónak nem akadt védeni valója. A 35. percben Gera buktatása miatt büntetőhöz jutottak az egerszegiek, és ezt gólra váltották. A kék-fehérek teljesen megérdemelten szereztek jelentős előnyt, a DVTK játéka színtelen, szagtalan volt, a két fiatal, Jurek és Bényei, akik elmúlt napokban a magyar utánpótlás válogatottban szerepeltek, fáradtnak tűntek.

Elveszett remény

A második félidő elején három gyengén teljesítő játékosát is lecserélte a DVTK szakvezetője, és Pernambuco pályára küldése, illetve az általa elért gól, úgy tűnt fordulatot hozhat. Ám ezt a mezőny legjobbja nem hagyta, Croizet néhány másodperccel a szépítés után visszatette a közte kettőt, és ezzel elveszett a diósgyőriek reménye. A harmadik találat tartást adott a hazai együttesnek, akik a hajrában felszabadult játékukkal berámoltak még kettőt, és nagy veressel küldték haza a Diósgyőrt. Ezen a napon a piros-fehérek nagyon halványan játszottak, csak díszletnek voltak jók a zalaiak ünnepi asztalán. 
A DVTK négygólos veresége, a négy bajnokon át tartott veretlenségi sorozat végére tett pontot. A ZTE FC teljesen megérdemelten nyerte meg a meccset, és ezzel a sikerrel óriási lépést tett abba az irányba, hogy jövőre is az első osztály tagja legyen.

Zalaegerszegi TE FC – Diósgyőri VTK 5-1 (2-0)
Zalaegerszeg, 3310 néző. V.: Bognár T. (Horváth Z., Rózsa D.).
Zalaegerszegi TE FC: Dombó (6) – Szendrei (6), Evangelou (6), Safronov (6), Medgyes (6) – Bedi (6), Sankovic (6) – Croizet (8), Sajbán (8), Mim (7) – Mance (7). Vezetőedző: Márton Gábor. 
Diósgyőri VTK: Odyntsov (5) – Gera (4), Szatmári (5), Lund (5), Stephen (5) – Vallejo (5), Holdampf (5) – Jurek (4), Bényei (4), Pozeg Vancas (5) – Edomwonyi (4). Vezetőedző: Vladimir Radenkovic.
Csere: Gera helyett Bokros (5) a 46., Bényei helyett Klimovich (4) az 55., Jurek helyett Pernambuco (5) az 55., Croizet helyett Kiss B. (6) a 65., Stephen helyett Kampetsis (-) a 72., Medgyes helyett Vogyicska (-) a 73., Vallejo helyett Popadiuc (-) a 80., Mance helyett Németh D. (-) a 84. percben.
Sárga lap: Medgyes a 31., Sankovic a 31., Vallejo a 67., Stephen a 70., Popadiuc a 80. percben.
Gólszerző: Sajbán (1-0) a 26., Mance, 11-esből (2-0) a 36., Pernambuco (3-1) a 60., Croizet (3-1) a 62., Lund, öngól (4-1) a 81., Sajbán (5-1) a 93. percben.

A gólok története
26. perc: Croizet tette ki balra a labdát Mimnek, aki remekül futott el, középre adott passzát Mance vágta kapura, Odyntsov lábbal, bravúrral még hárított, de a kipattanóra Sajbán érkezett, aki 1 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt, 1-0.
35. perc: Gera rúgta fel a 16-oson belül Sajbánt, a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Mance vágta a kapu bal alsó sarkába, 2-0.
60. perc: Pozeg Vanvcas balról megindult befelé, Klimovich-csal kényszerítőzött majd Pernambuco elé passzolt, aki 6 méterről a bal alsó sarokra lőtt, 2-1.
62.perc: Croizet kapott labdát a jobb oldalon, a kaputól 22 méterre, majd megcélozta a hosszú sarkot, lövése pedig a kapuban kötött ki, 3-1.
81. perc: Sajbán tört be a bal oldalról a 16-oson belülre, lövése a felső lécről a gólvonal elé vágódott, Lundra, akiről saját kapujába pattant a laszti, öngól, 4-1.
93. perc: Bedi passza után Vogyicska adott remek labdát Sajbánnak, aki 4 méterről lőtt a kapuba, 5-1.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!