Atlétika

2023.09.07. 12:00

Rómára, az Eb-re már szintje van

Az idei, budapesti, felnőtt atlétikai világbajnokságot követően nem kapott szünetet Tóth Anna, a diósgyőri klub gátfutója, ugyanis az elmúlt napokban két eseményen is startvonalra állt.

Képalá: Tóth Anna jól futott Olaszországban.

Előbb még múlt vasárnap Padovában, Bronze Tour versenyen indult, ahol 13.20 másodperces idővel a második helyen ért célba, ami pályafutása eddigi legjobb helyezése volt a sorozatban. Tigyi József edző tanítványa előtt a jamaicai Amoi Brown végzett az első helyen, 12.83-mal. Tóth Anna szerdán (este) ismét Olaszországban mérette meg magát, ezúttal Roveretóban, a Silver Tour sorozatban. A női 100 méter gát dobogóján olyanok végeztek, akik 13 másodpercen belül futottak, a piros-fehér klub atlétája 13.13-mal a negyedik pozíciót kaparintotta meg. Nem mellesleg értékes világranglistás pontokat is szerzett, melyek már beleszámítanak a párizsi olimpiai kvalifikációba.

Három hét pihenő

– Kapnak pontot a versenyzők az időért, és kapnak a helyezésért bónuszpontot, és azt is tudni kell, hogy egy silver verseny magasabb kategóriás, mint egy bronz-verseny – mondta Tigyi József, Tóth Anna edzője. – Ezzel az olaszországi szerepléssel befejeződött számára az idei nemzetközi szabadtéri idény, a hét végén még ott lesz a budapesti csapatbajnokságon, amelyen nem csak gáton fog indulni a DVTK színeiben, hanem távolugrásban, és magasugrásban is. Hétfőtől három hét teljes pihenő következik számára, a könnyebb, ráhangoló tréningeket október 2-án fogjuk elkezdeni, a nagyüzem, a komoly alapozó munka pedig novemberben indul majd. Annának a jövő évi, 2024-es római szabadtéri felnőtt Európa-bajnokságra szintje van azzal, hogy idén futott 12,84-et.

A csb-n

Természetesen nem csak Tóth Anna vesz részt a DVTK-val a szombaton és a vasárnap a fővárosi Lantos Mihály Sportközpontban sorra kerülő 2023-as, 1. divíziós csapatbajnokságon, hanem 29 másik klubtársa is. Ebben, a legmagasabb osztályban 16 klub küzd meg a helyezésekért, és a Diósgyőrnek az utolsó két helyet kellene elkerülnie ahhoz, hogy egy divízióval lejjebb ,,csússzon".

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!