Szörf

2023.06.13. 14:49

A gleccserről a vízre

Lélegzetelállító képet kaptunk a kétszeres téli olimpikon alpesi sízőről.

Kékesi Márton, a DVTK kiválósága a napokban még az ausztriai Mölltal-gleccseren edzett, hazafelé pedig mosolyt fakasztóan megjegyezte, hogy 

Édesapámmal mi voltunk az utolsók, akik onnan lesíeltünk, így a nyomaink olvadnak majd bele a nyári melegbe.

Nem lett hűtlen

A Kékesi-família tagjait azonban kemény fából faragták, ezért nem ijedtek meg attól, hogy elolvadt a hó. „Az elmúlt hétvégén már vízen tréningeztem – közölte a boon.hu-val a harmadik ötkarikás viadalára kacsingató élsportoló, aki civilben a Testnevelési Egyetem kutatója. – Keményen űzőm a kiegészítő sportomat, a szörföt. Amióta Budapesten dolgozom és lakom, inkább a Balatont veszem célba, mert ott a rendszeresen előforduló hidegfrontok után a dinamikus észak-nyugati szeleket is elkaphatom. Azonban nem voltam és nem leszek hűtlen a tiszta nyéki vízhez, melynek kedvéért annak idején családunk Miskolcról Mályiba költözött. Valamennyien nagyon élvezzük ezt a műfajt, amely abban hasonlít a síhez, hogy a gyakorlója gyakran tartózkodik a levegőben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!