Salgó Rally

2022.03.29. 15:00

Turán sikere a Power Stage-en

A nap eleji defekt után a Volkswagenes páros az abszolút értékelés ötödik helyéig zárkózott fel.

Marosréti Ervin

Turán Frigyes és Farnadi Ágnes jól kezdte a szezonnyitó Salgó Rally-t a Volkswagen Polo GTI R5-tel. A páros ugyanis egy balszerencsés defektet követően kétszer is második időeredménnyel ért célba, végig stabilan versenyeztek, így végül a pódiumra is felkapaszkodtak. Ráadásul a futamgyőztes norvég világbajnok előtt megnyerték a Power Stage-et, ennek köszönhetően értékes plusz pontokat is gyűjtöttek.

 

- Összességében jó napot zártunk, élveztük a versenyzést. Az első gyors előtti etap szakaszon kaptunk egy jobb hátsó defektet, amit már nem volt időnk kicserélni, ezért csak fújtunk a gumiba. Ezt a szakaszt el is engedtük, a pálya felétől ugyanis már nem tudtunk tempót autózni. Mivel az idei szezonban új abroncsokkal versenyzünk, meg kell találnunk még az összhangot, de a nap végére egyre jobbak lettek a beállításaink, amit az eredményeink is tükröztek. Optimistán várjuk a következő versenyt, sokat tanultunk, finomítottunk a Polo beállításain, így a Boldogkő Rallyn már az elejétől ott lehetünk az élbolyban - értékelt Turán Frigyes a Rally1-es szezonnyitó után.

 

Remek verseny volt

 

Farnadi Ágnes számára visszatértek a régi idők, hiszen a páros korábban már versenyzett együtt. Most ismét közös célért dolgoznak.

 

- Nagyon jó hangulatú versenyen vagyunk túl, Fricivel és a teljes csapattal gördülékenyen ment a közös munka, és minden helyzetet jól kezeltünk - fogalmazott a célban Farnadi Ágnes. - A végén összetett ötödikként zártuk a Salgó Rallyt, ami egy jó eredménynek számít, főleg annak tükrében, ahogy kezdődött számunkra a nap. Ezután viszont egyre jobb tempót autóztunk, sőt az utolsó gyorsaságin nyerni is tudtunk, ami kárpótolt minket a nehézségekért. A következő versenyen ott folytatjuk, ahol itt abbahagytuk.

 

Turán Frigyes is megerősítette, hogy plusz motivációt jelent számukra az utolsó részsiker. Ez ugyanis bizonyítja, hogy ismét versenyképesek, idén is harcban lehetnek a futamgyőzelmekért, esetleg a bajnoki címért is.

 

- A power stage-en mi voltunk a leggyorsabbak, így ebből a szempontból sikerült a maximális pontot elhoznunk, ami nagyon jó érzés volt - folytatta Turán Frigyes. - Sok néző kilátogatott a pályákra, élveztük, hogy újra ennyi szurkoló előtt versenyezhetünk. Alig várjuk, hogy ismét autóba ülhessünk.  

 

A Mercarius Rally1 Bajnokság idei második futamát, a II. Therwoolin Boldogkő Rallyt április 22-én és 23-án rendezik majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!