Az én Európa-bajnokságom

2021.06.23. 09:45

Sajnálja, hogy ki kellett hagynia Szoboszlainak

A miskolci énekes szurkol azért, hogy egyszer újra legyen diósgyőri játékos a válogatottban.

Molnár István

Forrás: Olvasónktól

Úgy gondolta: amennyiben lehet majd meccsre menni, és megnyitják teljesen a Puskás Arénát, akkor garantált lesz a jó hangulat – és nem csalódott. Minderről és több minden másról is beszélt az Északnak az Eb-vel kapcsolatban Fábián Zsolt, a Bíborszél együttes frontembere.

– Az eddigi két mérkőzésen nagyon odatették magukat a szurkolók, bár amikor hónapokkal ezelőtt kiderült, hogy kikkel kell majd megküzdenünk a csoportban, hát... A DVTK-drukkerek, mint jómagam is, mindig, minden meccshez kincstári optimizmussal állnak, hogy na, akkor majd most megtörténik az áttörés. Eddig nem kellett csalódnunk a magyar válogatottban... A kapitány úr kitalálta a megfelelő taktikát a megfelelő emberekhez, akik a tudásukhoz mérten a maximumot nyújtják. Csapatsportokban nem könnyű azt elérni, hogy a játékosok szinte mindegyike egy adott napon ugyanolyan jó formában legyen. E mögött óriási szakmai munka van, lehet, rengeteg dolognak össze kell állnia, hogy működjön. Azt sajnálom, hogy Szoboszlai Dominiknak ki kellett hagynia az Eb-t, vele, Sallaival még erősebb lehetett volna elöl a csapat.

Óriási terhelés alatt

A több mint 30 esztendeje a popszakmában dolgozó énekes hozzátette, nagyon kíváncsi, hogy ma mire megy a magyar alakulat a németek ellen Münchenben:

– Nekik is nagyon fontos a meccs, a győzelem, és nekünk is – elmélkedett Fábián Zsolt. – A franciák ellen elhangzott a televíziós közvetítésben, hogy az ellenfél játékosai milyen neves klubokban futballoznak, ezt a németek esetében is meg lehet tenni, s ugyanazt látni, hogy topcsapatokban fociznak. Majd meglátjuk, mi jön ki... Én sem tudok elmenni a dán Eriksen sajnálatos esete, a pályán való összeesése mellett: döbbenetes volt... Egy 29 éves, életerős sportemberről beszélünk... Nehéz a színfalak mögé látni, de az tudható, hogy a profi futballisták is óriási terhelés alatt vannak, és nagy az eredménykényszer. Még annyit: remélem, a válogatott kijut még Eb-re a ­jövőben, s lesz majd a csapatban, a pályán diósgyőri játékos, úgy, mint 2016-ban Elek vagy ­Kádár. Ez ugyanis még inkább jó érzéssel tölt el, másképpen nézem az ilyen mérkőzéseket.

(A borítóképen: Fábián Zsolt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!