MVLC

2020.09.17. 10:00

A miskolci pólósok a nyolcadik helyen zárták a sorozatot

Szerdán Egerben játszotta idei utolsó Magyar Kupa-mérkőzését a PannErgy-MVLC.

Molnár István

Forrás: ÉM

Az első fordulóban (július 25–26.) Budapesten három, a második körben (augusztus 1–2.) Szegeden szintén három, a harmadik fordulóban (augusztus 6–8.) újfent a fővárosban megint csak három mérkőzést játszott a Pann­Ergy-Miskolci VLC férfi vízilabdacsapata a Magyar Kupa idei sorozatában. A borsodiak aztán az 5–8. helyért zajló helyosztón, augusztus 12-én a budapesti Széchy uszodában 12–9-re kikaptak a BVSC-Zuglótól, azonban a 7. helyért már nem tudtak másnap vízbe ugrani a ZF Eger ellen, ugyanis a szövetség a koronavírus miatt félbeszakította a kupát. A két csapat ezen összecsapását szerdán pótolta be, a hevesi megyeszékhelyen.

Egy ide, egy oda

A miskolciak betegség miatt négy sztenderd felnőtt játékosukat (Seman, Hoferica, Hornyák, Lukács D.) nélkülözték, a helyükön fiatalokat neveztek a meccsre: Tátrai Somát, Fülöp Botondot, Szilágyi Eriket és Szalatyán Ádámot. A mérkőzés jól indult MVLC-szempontból, mert 1:39 perc után Biros B. vette be egykori klubja hálóját (0–1). Mintegy egy minutummal később vele szemben szabálytalankodott Murisic, Fried pedig élt az alkalommal, a büntetővel (0–2). A negyed utolsó percéig kihagyott helyzetek és hibák jellemezték a csatát, aztán érkezett Baksa szépítése (1–2). Sári nem tudta megfogni Vismeg B.-t, megint ötméterest kapott a PannErgy, Biros B. biztos kezű volt (1–3).

A második felvonásban, emberfórban Méhész elhibázott egy lehetőséget, a másik oldalon Kovács G. lökete talált utat a miskolci kapuba (2–3). A negyed felénél Murisic centerben mutatta meg a képességeit (3–3), míg Török előnyös gólja már hazai vezetést ért (4–3). Magyar szabaddobásból talált célt (4–4), de a volt miskolci Lőrincz B. is jól aktivizálta magát (5–4). A védekezés ekkor kevésbé működött, ezt jelezte még Török akciótalálata (6–4), valamint Vismeg B. kibrusztolt centergólja is (6–5).

Hat–egyes utolsó

A harmadik játékrészben egy Vismeg Zs.–Murisic-párharcot az egri pólós javára döntöttek el a játékvezetők, a kapott ötméterest Baksa bevágta (7–5). Magyar jelentkezett egy remek akciógóllal (7–6), jól tartotta magát a vendéggárda, nyílt volt az összecsapás. Lőrincz B. is meglátta az alkalmat, így megint két „fával” vezetett az Eger (8–6). Egy-egy előnyben időt kértek a csapatok, azonban az eredmény nem változott. Esemény volt, gólok nem, az utolsó percben az aktív Vismeg Zs. hozott büntetőt Törökről, Biros B. nem adott esélyt az egriek kapusának (8–7).

Az utolsó negyedben, két perc után Lőrincz B. próbálkozása ért egy gólt (9–7), és amikor 23 másodperccel később ugyanő belőtt egy csapatának megadott ötméterest, eldőlni látszott a meccs (10–7). A miskolciak helyzetet, fórt hibáztak, s közben az utolsó három percbe lépett az óra. Jött még Murisic és a játékot nagyon elkapó Lőrincz B. (12–7), illetve Magyar előnyből (12–8), az utolsó két gólt ismét az Eger „jegyezte” (Dóczi, Szőke – 14–8), így ők lettek a hetedikek a kupában, az MVLC pedig nyolcadik.

ZF Eger – PannErgy-Miskolci VLC 14-8 (1-3, 5-2, 2-2, 6-1)

Eger, 150 néző. V.: Várkonyi, Kovács.

ZF Eger: Krémer – Török (2), Kovács G. (1), Baksa (2), Lőrincz B. (5), Murisic (2), Sántavy (-). Csere: Sári (-), Rádli (-), Lőrincz Á. (-), Szőke (1), Dóczi (1), Szalai (-). Vezetőedző: Petrovai Márton.

MVLC: Mizsei – Lukács Á. (-), Fried (1), Magyar (3), Vismeg B. (1), Vismeg Zs. (-), Biros B. (3). Csere: Tátrai (kapus), Méhész (-), Berki (-), Sisán (-), Szalatyán (-), Szilágyi (-), Fülöp (-). Vezetőedző: Kis István.

Gól/emberelőnyből: 2/6, ill. 1/10

Gól/büntetőből: 2/2, ill. 3/3

Petrovai Márton: – Gratulálok mindkét csapatnak a mai teljesítményéhez. Kemény munkából érkeztünk ebbe a meccsbe, mert nem erre a mérkőzésre készültünk, hanem a hétvégi bajnokira. Látszott az MVLC-n, hogy ezúttal nélkülözte négy kulcsjátékosát.

Kis István: – A harmadik negyedig nyújtott teljesítménnyel maximálisan elégedett vagyok, a meccs első részében a védekezésünk is stabil volt. A negyedik negyedre elfogytunk, addig bírták a kulcsjátékosaink, de örülök annak, hogy több fiatalt ki tudtam próbálni. Még sok munka vár rájuk, de ezen az úton szeretnénk továbbra is járni.

(A borítóképen: Az utolsó negyedben felülkerekedtek a fehér sapkás egriek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!