Mezőkövesd Zsóry FC

2020.02.19. 13:00

Zsóry: Cél a továbbjutás

Szerda délután Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágó vár a kövesdiek labdarúgócsapatára.

Kolodzey Tamás

Fotó: Vajda János

A Kaposvári RFC – Mezőkövesd Zsóry FC találkozót 18 órakor kezdik a somogyi megyeszékhelyen. Mint ismeretes, egy héttel ezelőtt a fürdővárosiak 2–1-re nyertek, így tulajdonképpen még mindkét esély benne van a kalapban. Vagyis ha a hazaiak a rendes játékidőben ugyanilyen arányban diadalmaskodnának, akkor 2×15 perces hosszabbítás jönne, majd szükség esetén 11-esek következnének – erre a forgatókönyvre azonban a borsodiak háza táján véletlenül sem gondolnak.

Cél a továbbjutás

A bajnokságban egyenesen szárnyaló sárga-kékek kupamenetelésüket is komolyan veszik, ennek jegyében már kedden útra keltek, hogy szerdán este teljesen frissek legyenek. Az otthoni gárdának – ez kitűnik a bajnoki táblázatból – nincs esélye arra, hogy megkapaszkodjon az élvonalban, utolsó mentsége az, hogy a kupában maradandót alakítson, ennek jegyében „provokáltuk” a mezőkövesdiek vezetőedzőjét, de Kuttor Attilát nem tudtuk kihozni a sodrából:

– Nem tudom, hogy milyen sors vár a dunántúliakra és azt sem, hogy milyen elképzelésekkel várják a kupaforduló második felvonását. Más csapatokkal soha nem foglalkozom, miként azon sem töprengek, hogy elegendő lesz-e az egy gólos előnyünk, mert ez majd a vallatásnál derül ki. Nekünk nyilvánvalóan az a célunk, hogy továbbjussunk, ehhez pedig gólt, vagy gólokat kell szereznünk. Egyébként elárulom: abban a tudatban keltünk útra, hogy az előéletünk nem számít, azaz úgy futunk majd ki „somogyországban” a pályára, mintha nálunk 0–0-t csináltunk volna.

Gyakorolták

Futballberkekben úgy tartják, hogy a kupameccseken minden megtörténhet – és olykor meg is történik. Több példa van arra, hogy harmadosztályú együttesek „gáncsolnak” el élvonalbeli alakulatokat, ezért fontos az a bizonyos első gól…

– Mindenre a lehető legjobban felkészültünk – folytatta Kuttor Attila. – Arra is, ha esetleg gólt kapunk, bár nyilvánvaló, hogy ezt el akarjuk kerülni, de a fociban minden és ennek az elletétje is előfordulhat. A lényeg az, hogy egy meccs kilencven percig tart, plusz a ráadás, már ha szükséges, mi azonban Kaposvárott is saját magunkat akarjuk adni, jól és eredményesen kívánjuk előadni a produkciónkat.

A tréner azt is elárulta, hogy keddi edzésükön gyakorolták a büntető lövéseket, persze nem azért, hogy Kaposvárott bemutassák, megy nekik a 11-esek végrehajtása is. Ami pedig a matyóföldiek kezdőcsapatát illeti: rangadó után, még nagyobb rangadó előtt…

– Már elnézést, abszolút nem szaladunk előre, hol van még a szombat és a Ferencváros – kérte ki magának a „gyanúsítást” Kuttor Attila, majd így folytatta: – Egyáltalán nem biztos, hogy azokat szerepeltetem, akiket a múlt héten, mivel nekünk nincs első és második csapatunk, nálunk mindenki első az egyenlők között.


Várható kezdő

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Ryabenko – Eperjesi, Pillár, Nesterov, Silye – Meskhi – Pekár, Nagy D., Vajda S. – Jurina, Takács T.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!