Megye II.

2020.01.29. 17:00

Másodszor már kissé nehezebb

Az aszalói csapat áll a megyei II. osztály Észak csoportjának élén.

Molnár István

Az Aszaló SE csapata

Forrás: Szabó Krisztián

A múlt nyáron megnyerte a megyei II. osztály Északi csoportjának 2018/2019-es küzdelemsorozatát az Aszaló SE labdarúgó csapata. A település együttese azonban nem váltott osztályt, nem lépett fel a megyei élvonalba, mégpedig azért, mert a szükséges utánpótlás csapatokat nem tudta (volna) kiállítani. Így aztán helyettük az ezüstérmes Miskolci VSC „ment” a megyei I-be.

Érthető döntés volt

– Egy ilyen kistelepülés számára, mint Aszaló, majdhogynem a lehetetlennel egyenlő feladat, hogy a Bozsik-programban csapatokat versenyeztessen, még az ifjúsági gárdát sem könnyű kiállítani, de nálunk szerencsére van egy olyan kolléga, aki ebben lelkesen dolgozik – kezdte Hanyecz Béla, az aszalóiak edzője. – Tavaly csináltuk, amit kellett, igyekezett a csapat, csupán a következő mérkőzéssel foglalkoztunk, annak eldöntése, hogy mi lesz, nem az én kompetenciám volt, és nem a játékosoké. Az utolsó hónapban, úgymond a célegyenesben derült ki, hogy a klub végül nem fogja vállalni a feljutást, ennek ellenére hajtottak a srácok, mert mindenkiben benne volt, hogy bajnok akar lenni. Egy aranyérem végül is minden szinten, osztályban dicsőség… A csapaton természetesen lehetett érezni némi csalódottságot, amikor kiderült, hogy nem indulunk a megyei I-ben, de mindez egy reális, érthető döntés volt, mindenki megértette.

Az egykori NB I-es játékostól megkérdeztük, hogy most, fél évvel ezelőtt más ígérettel, céllal vágtak neki a pontvadászatnak?

– Egy bajnoki cím után a legnehezebb ugyanannak a teljesítménynek, eredménynek a megismétlése – tette hozzá Hanyecz Béla. – Az előző szezonban mindenki nagyon magas szinten volt mentálisan, és ezt az állapotot elérni másodszor nem könnyű. Ebben van is némi hiányérzetem, de játékosanyagban erősek vagyunk, ez kompenzálja. A játékosoknak azt szoktam mondani az öltözőben, hogy egyrészt maguk miatt futballozzanak, maguk miatt legyenek éhesek a győzelemre, mert azzal felhívhatják magukra a figyelmet, s ki tudja, egyikük másikuk magasabb osztályba is kerülhet. A másik, amit hangsúlyozok nekik: ha már rászánunk a hétvégénkből fél napot a labdarúgásra, akkor tegyünk meg mindent a pályán, ellenkező esetben csak elfecséreljük az időt… A cél ismét az első hely begyűjtése, nagy valószínűséggel az idén már vállalná a klub a megyei élvonalat, de majd meglátjuk, amikor be kell adni a különböző papírokat. Egyébként ritka korrekt a csapat vezetése, úgy a szponzorunk, Szalánczi István, mint Szabó László elnök, amit vállalnak, maximálisan teljesítik.

Csupán egy fiaskó

A csoportot vezető aszalóiak statisztikájából két adat tűnik ki. Az egyik a 88 lőtt gól, a másik az egyetlen egy vereség.

– A támadójátékkal sose volt problémánk, ha még jobb pályákon lennének a meccsek, még jobb lenne a talaj, még több lőtt találat állna a nevünk mellett – nyilatkozta Hanyecz Béla. – Az a szekciónk igen jól működik, de igazából nem is megyei II-es szintű. Jelenleg húsz gólt kaptunk, ez a harmadik legalacsonyabb a csoportban, úgyhogy nagy hiányosságot itt sem látok. Mindkettőért dicséret jár a csapatnak. Azt az egy vereséget Parasznyán szenvedtük el, októberben, 2-1-re nyert ellenfelünk. Nem tudtuk hozni azt, amit elképzeltünk, a saját játékunkat, a parasznyaiak jól fojtották el a kezdeményezéseinket. Kevés volt a futball, de mivel ők lőttek két gólt, mi meg csak egyet, megérdemelten győztek.

Az 52 esztendős egykori labdarúgó röviden beszélt még a téli felkészülésükről is.

– Voltunk már egy encsi teremtornán, edzettünk már a szikszói sportcsarnokban, és ha a körülmények engedik, szombaton lejátsszuk az első edzőmeccsünket a Bőccsel. Ilyen mérkőzésből terveztünk ötöt, négyet hétvégére. Ugyanis hétköznap nem tud összejönni a keret – így vezetjük a bajnokságot –, mindenki dolgozik, így a meccseket tudjuk felhasználni az „összerázásra”. Játékra könnyebb összetoborozni a játékosokat, mint egy szimpla edzésre – zárta Hanyecz Béla.

A házi góllövőlista

38 gólos: Lázi László

17 gólos: Dányi János

9 gólos: Balogh Bence

4 gólos: Bari Martin, Horváth Krisztián, Kiss Elemér, Stefán Szabolcs

3 gólos: Ádám Attila

2 gólos: Bodnár Csaba, Szász Balázs

1 gólos: Szegő Dominik

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!