labdarúgó megyeválogatottak

2019.12.05. 16:30

Pont nélkül végeztek a hazai selejtező tornán

Valamennyi meccsét elveszítette Borsod-Abaúj-Zemplén csapata a régiós selejtezőn.

Molnár István

Heves megyétől 1–0-ra kikapott a borsodi csapat (fehérben)

Fotó: Tóth Balázs

A hét végén négy helyen rendezték meg az országban a MAVONT-ot, a Megyei Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornáját: az egyik helyszín, ahol az Észak-Kelet Magyarországi csapatok csaptak össze, Mezőkövesd volt, közelebbről a Tűzoltó pálya műfüves játéktere. Az eseményen öt megye – a házigazda Borsod-Abaúj-Zemplén mellett Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye – válogatottja harcolt meg a továbbjutásért, a lipóti négyes finálét érő első pozícióért. A Koleszár György szakmai igazgató, illetve Kócsi József vezetőedző, és Szűcs Ádám játékos-pályaedző által trenírozott borsodiak szombaton 3-0-ra kikaptak a hajdúságiaktól, majd 2-1-re a szabolcsiaktól (a gólt Molnár Martin szerezte). Vasárnap következett a hevesiek elleni 2x30 perc (0-1), és ugyanilyen végeredményt hozott az aznap késő délutáni, nógrádiak elleni összecsapás is. Ami azt jelentette, hogy a gárda 0 ponttal az utolsó helyen zárt.

Fiatalok, rutintalanok

– Úgy indultunk neki ennek a selejtezőnek, hogy ha lehet, akkor szeretnénk megismételni a két évvel ezelőtti sikert, amikor a selejtezőt megnyerve mi képviseltük ezt a térséget az országos döntőn. Mindezt annak ellenére, hogy tudtuk: az akkori társaságból mindössze négyen maradtunk, tehát egy szinte teljesen új együttest kellett felépíteni – mondta lapunknak Szűcs Ádám, aki három meccsen lépett pályára, csupán az utolsó, nógrádiak elleni mérkőzést hagyta ki. – A felkészülés során, idő előtt, sajnos esett ki játékosunk sérülés miatt, és a tornán is sérült meg kerettagunk. Voltak olyanok, akiket behívtunk, de miután a 2019/2020-as szezonban már pályára léptek az NB III-ban, nem játszhattak. Igazából az ellenfelek kereteit nem ismertük előtte, igaz, ők se a mienket, de azért valamennyi válogatott arra törekedett, hogy a legjobb megyei labdarúgóit összeszedje, hozza el erre a tornára. A keretünk nagyon fiatal volt, rutintalannak bizonyult, mind a szabolcsiak, mind a hajdúságiak sokkal tapasztaltabb játékosokat vonultattak fel. Akárhogyan is nézzük, nagyon nagy csalódásként értük meg, hogy házigazdaként nem szereztünk egy pontot sem, de sajnos most egyénenként, valamint csapat szinten is gyengén teljesítettünk.

Az eredmények

Borsod-Abaúj-Zemplén – Hajdú-Bihar 0-3

Heves – Nógrád 2-2, a hevesiek óvtak jogosulatlan játék miatt, melynek helyt adtak, és megkapták a győzelemért járó 3 pontot

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Borsod-Abaúj-Zemplén 2-1

Hajdú-Bihar – Heves 0-0

Nógrád – Szabolcs-Szatmár-Bereg 0-3

Borsod-Abaúj-Zemplén – Heves 0-1

Hajdú-Bihar – Nógrád 3-0

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Heves 1-2

Borsod-Abaúj-Zemplén – Nógrád 0-1

Hajdú-Bihar – Szabolcs-Szatmár-Bereg 0-4

A végeredmény:

1. Heves 10 pont

2. Szabolcs-Szatmár-Bereg 9

3. Hajdú-Bihar 7

4. Nógrád 3

5. Borsod-Abaúj-Zemplén 0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!