labdarúgó megyeválogatottak

2019.11.26. 14:30

Reflektorfénybe kerülhetnek

A hét végén Mezőkövesden küzdenek a továbbjutásért az Észak-, és Kelet-Magyarországi válogatottak.

Molnár István

A sajóbábonyi Titkó Krisztián (balra) két gólt szerzett a Mezőkeresztes elleni megyei I. osztályú bajnoki találkozón

Fotó: Bujdos Tibor

Eltelt két esztendő, így a Magyar Labdarúgó Szövetség ismét megrendezi a Megyei Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornáját (MAVONT). Az országban négy helyszínen küzdenek meg a megyeválogatottak a regionális selejtezőn, Füzesgyarmaton, Tatabányán, Székesfehérváron, illetve Mezőkövesden (az első számú helyszín a Zsóry fürdőben található edzőközpont, rossz idő esetén a Tűzoltó pálya műfüves játéktere), ahol Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg legjobbjai csapnak össze egymással, az egy héttel később Lipóton sorra kerülő négyes döntőért. Annak a válogatottnak, amely a jövő hét végén, Lipóton a legjobbnak bizonyul, részt vehet majd az UEFA (Európai Labdarúgó Szövetség) elődöntőjén (a csoportban három riválisa lesz), ahonnan bekerülhet a 2021 nyarán esedékes fináléba. Az időpont azért kerül(t) ekkorra, novemberre, decemberre, ugyanis a múlt hét végén befejeződtek a megyei első-, és másodosztályú bajnokságok őszi szezonjai.

Az utolsó csütörtökön

A borsodi szakmai stáb (Koleszár György szakmai igazgató, Kócsi József vezetőedző, Szűcs Ádám játékos pályaedző, Botló Ádám kapusedző, Csáti Szabolcs gyúró, Pere Zoltán technikai vezető) nemrégiben kijelölte a tervezett keretet, de várható ebben még lesz egy-két módosulás, elsősorban sérülés miatt, az utolsó tréninget egyébként csütörtökön este tartja a társaság. A névsor, kapusok: Szegő Botond (Gesztely FCE), Madarasi Attila (Mád FC), Molnár Máté (Varbó SE). Védők: Hegedűs Csaba (BTE-Felsőzsolca), Jancsurák Dániel (Edelény FC), Lovasi Dávid (KBSC Bánhorváti), Hallgató Márk (KBSC Bánhorváti), Szemere Norbert (KBSC Bánhorváti), Kramcsák Dávid (Mád FC). Középpályások: Martin Márton (Edelény FC), Füzi Patrik (Edelény FC), Homonnay Márk (Hidasnémeti), Pogonyi Dominik (KBSC Bánhorváti), Takács Tamás (KBSC Bánhorváti), Szűcs Ádám (Mád FC), Titkó Krisztián (Sajóbábony VSE). Csatárok: Kótai Ferenc (Edelény FC), Gallik Gábor (Bogács), Fábián Bence (KBSC Bánhorváti), Stumpf Ákos (Nyékládháza), Molnár Martin (Sajóbábony VSE). A megyei I. osztály őszi listavezetője, a Cigánd SE nem képviselteti magát játékossal ezen az eseményen.

Az aznapi forma is

– Úgy gondolom, van presztizse ennek a tornának, hiszen a jó teljesítményt nyújtó játékosok felhívhatják magukra a figyelmet, és NB III-as, jobb esetben akár NB II-es szerződéshez is juthatnak – mondta lapunk érdeklődésére Koleszár György. – Elég szoros meccsek voltak eddig ezeken a tornákon, sokat számíthat az aznapi forma, a régi tapasztalatok alapján azt ki lehet jelenteni, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg válogatottja hagyományosan erős szokott lenni. De: igazából majd a helyszínen derül ki, hogy ki, milyen formában érkezett, milyen kerettel. Arra is fény derül, hogy az adott megye klubjai mennyire segítik, segítették a válogatottjuk felkészülését, azt, hogy minél jobban helytálljon.

A mérkőzések 2x30 percesek, és a nézők számára a megtekintésük nyilvános. Két évvel ezelőtt a borsodi együttes megnyerte a hajdúszoboszlói régiós selejtezőjét, aztán a pécsi négyes döntőben a harmadik helyen zárt.

A selejtező menetrendje

2019.11.30. (szombat)

10.00: Borsod-Abaúj-Zemplén – Hajdú-Bihar

11.30: Heves – Nógrád

14.00: Szabolcs-Szatmár-Bereg – Borsod-Abaúj-Zemplén

15.30: Hajdú-Bihar – Heves

17.00: Nógrád – Szabolcs-Szatmár-Bereg

2019.12.01. (vasárnap)

10.00: Borsod-Abaúj-Zemplén – Heves

11.30: Hajdú-Bihar – Nógrád

14.00: Szabolcs-Szatmár-Bereg – Heves

15.30: Borsod-Abaúj-Zemplén – Nógrád

17.00: Hajdú-Bihar – Szabolcs-Szatmár-Bereg

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!