MVLC

2019.10.28. 12:00

Könnyedén jutottak a négy közé

A Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját szombaton hazai környezetben játszotta a miskolci gárda.

Molnár István

Manzit (a labdával) próbálják blokkolni a pécsiek

Fotó: Bujdos Tibor

A kupaneggyedöntő első felvonásán, alig 24 órával korábban 4 góllal, 16-12-re nyert Pécsett a PannErgy-Miskolci VLC csapata, így 99 százalékban már ekkor eldöntötte a párharcot. A tegnapelőtti visszavágón a házigazdánál nem lehetett a keretben a beteg Lőricz, illetve a sérült Stojanovic, helyükön fiatalok húzhattak sapkát, míg a kapuban Mizsei (aki a találkozó végére 53 százalékos mutatót hozott össze).

Szebbnél szebb gólok

Az első negyedben igazi gólszüret zajlott, összesen tíz alkalommal rezdült meg a felek hálója. Az elején jól tartotta magát a PVSK (2-2), majd lassacskán kezdett ellépni baranyai riválisától Vidumanszky László gárdája. A házigazda próbálta kiszolgálni az uszodába kilátogató szurkolókat is, a szép találatok sorában mindenképpen benne volt Misic kapásgólja, és csavarja, valamint Manzi kezek között eleresztett bombája, sok-sok lóba után. Ezen nyolc perc befejező szakaszában Nagy Á. is brillírozott, aki amellett, hogy kétszer határozottan szerepelt, két alkalommal elementáris – és pontos – löketet engedett el (7-3).

Ekkor már 8 góllal volt jobb a borsodi csapat, mint a pécsi, tehát a látogatók előzetesen ,,élő„ egy százaléka is elszállt, azonban a felek a továbbiakban és élesben harcoltak. A második menetben, 9-4-nél Rakonjac kihagyott egy büntetőt, a kapufát találta telibe, míg Manziék továbbra is csak keveset rontottak. A negyed utolsó két percében a légiósok, egy kivételével, valamint Bedő a kispadon ültek már az MVLC-nél, amely ekkor a Banicevic-Vismeg B.-Hornyák-Nagy Á.-Vadovics-Vismeg Zs. összetételű hatosfogattal csatázott (11-4).

Vadovics négyet

A harmadik játékrészben sem adott alább a lendület, nem lehetett ,,labdázgatásnak” mondani a medencében zajló dolgokat. Az MVLC tartotta a szintet, miközben Nagy Á. remek passzát követően Misic ,,csodagólt„ szerzett. A látogatók szépen kihasználtak két emberfórt (13-7), s ezen hozzáállásuk ahhoz elegendő volt, hogy ezt a negyedet elhappolják a miskolciak elől.

A befejező nyolc percben újra rákapcsolt a PannErgy, ami sorozatban három gólt eredményezett (17-8), így lassan közelítettek a húszhoz Vadovicsék. Éppen ő volt az, aki ebben a negyedben a legjobb teljesítményt nyújtotta, hiszen csak ezen felvonásban négyszer mattolta a pécsiek portását. A lefújásig aztán kialakult a tíz gólos különbség, amely a két gárda jelenlegi erejét tekintve reális. A PannErgy-MVLC könnyedén került be a legjobb 4 közé a Magyar Kupában, az elődöntő – legyen majd a Szolnok, a Ferencváros és az OSC közül bárki is az ellenfél – viszont borzalmasan nehéz lesz.

Jegyzőkönyv: PannErgy-Miskolci VLC – Pécsi VSK-Mecsek Füszért 19–9 (7–3, 4–1, 3–4, 5–1)

Miskolc, 200 néző. V.: Kovács Cs., Kovács S.

PannErgy-MVLC: Mizsei – Banicevic (-), Nagy Á. (3), Manzi (4), Vadovics (5), Misic (3), Krijestorac (3). Csere: Bedő (1), Milicic (-), Hornyák (-), Vismeg Zs. (-), Vismeg B. (-). Vezetőedző: Vidumanszky László.

PVSK: Józsa – Zerinváry (2), Csacsovszky (1), Chilkó (1), Turnai (-), Kolozsi (-), Rakonjac (1). Csere: Barát (kapus), Csaba M. (1), Csorba (1), Kiss K. (-), Gál (2). Vezetőedző: Lukács Gergely.

Gól/emberelőnyből: 7/10, ill. 6/11

Gól/büntetőből: 2/2, ill. 0/1

Vidumanszky László: – A célt, hogy továbbjussunk, elértük, sikerült bekerülnünk a négy közé. Az első lépést már pénteken megtettük, ezt ma, szombaton meg kellett erősíteni. Gratulálok a csapatnak ehhez a sikerhez, köszönöm a PVSK-nak, hogy a meccs végéig nem adták fel, ők is próbáltak gyakorolni a saját fontos mérkőzésükre.

Lukács Gergely: – Gratulálok az MVLC-nek a továbbjutáshoz, péntekhez képest még egyet tudtak csavarni, leckét kaptunk profi vízilabdából. A védekezésünk lyukas volt, lyukasabb sajnos, mint pénteken. Szerettünk volna jobb edzőpartnerek lenni, ez nem jött össze, sok sikert kívánok a miskolciaknak a Magyar Kupában és a nemzetközi kupában is.

Továbbjutott: a PannErgy-Miskolci VLC, 35–21-gyel.


A további negyeddöntők

Szolnoki Dózsa – ZF-Eger 11–11 (3-2, 3-4, 2-3, 3-2)

ZF-Eger – Szolnoki Dózsa 8–10 (0–3, 3–3, 2–2, 3–2)

Továbbjutott: a Szolnok, 21–19-cel

FTC-Telekom Waterpolo – UVSE-Hunguest Hotels 16–8 (2-2, 4-3, 7-0, 3-3)

UVSE-Hunguest Hotels – FTC-Telekom 6–18 (1–3, 2–6, 3–5, 0–4)

Továbbjutott: az FTC, 34–14-gyel

Budapesti Honvéd SE – A-Híd-OSC-Újbuda 5–14 (0-1, 3-5, 2-4, 0-4)

A-Híd OSC Újbuda – Budapesti Honvéd SE 16–5 (2–0, 5–1, 4–2, 5–2)

Továbbjutott: az OSC, 30–10-zel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!