Költészet, mindennapi használatra

2023.04.11. 11:00

Futott-futott, és közben megtanulta a verset – videóval

Vidó Dániel a magyar költészet napja alkalmából József Attila-költeményt választott, amit a költő szobra mellett szavalt el. Videón is megörökítette a nem mindennapi vállalást. Kövessék bátran!

ÉM

József Attila szobránál mondta el a költő versét Vidó Dániel, egykori kollégánk

Fotó: youtube

Vidó Dániel kipróbálta azt, amire eddig még senki nem vállalkozott. Először is feltette a kérdést: lehet-e futás közben verset tanulni? Az ötlet apropóját az adta, hogy április 11-e a magyar költészet napja, egyben József Attila születésnapja. A költő több versét is kinyomtatta egy-egy papírra, majd soroslást tartott. A Gyermekké tettél című költeményt húzta ki, így ezt tanulta meg a 11 (nem véletlen!) kilométeres futása alatt. A cél Lillafüred volt,  ahol a költő szobra – Varga Éva szobrászművész alkotása – áll. Vidó Dániel ott szavalta el a költeményt. Nem tökéletesen, néha puskáznia kellett, de végül is kérdésére megkapta a választ: igen, lehet futás közben verset tanulni.

A kihívásról videót is készített. Mutatjuk!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában