Zajos siker

2022.09.10. 12:30

Hosszan ünnepelte a közönség az évad első bemutatóját, A falu rosszát

Sodró lendületű, groteszkbe hajló szerelmi történet

ÉM

Gáspár Tibor feledhetetlen alakítást nyújt A falu rossza című népszínmű miskolci változatásban

Fotó: Gálos Mihály Samu

Egyértelmű sikerként könyvelheti el a Miskolci Nemzeti Színház az évad első bemutatóját: pénteken késő este, A falu rossza premierje után hosszan tartó tapssal köszönte meg a társulat munkáját a közönség. Voltak, akik elragadtatásukat állva tapsolva fejezték ki. 

A Tóth Ede népszínműve nyomán született változatot szerzőként a Mohácsi testvérek – Mohácsi István és Mohácsi János – jegyzik, utóbbi rendezőként is.

Ha szeretik majd a nézők ezt a jelen közállapotait is felismerhetővé tevő szórakoztató előadást, abban meghatározó szerepe lesz a zenének: nincs érzelmi tartomány, amit zeneszerzőként és zenészként Kovács Márton ne tudna előhívni a színpadon, és amit hatalmas energiákkal ne lenne kész megmutatni a társulat. Ettől kap sodró lendületet a groteszkbe hajló, tisztán szerethető karaktereket mutató szerelmi történetet. Az egyszerű figurák mélységeit ábrázolja a színészi játék. Szép lehetőséget - ha néha csak egy-egy villanásnyit is - kínál minden szereplő számára A falu rossza. És nem marad kihasználatlan egyetlen alkalom sem. Sokáig emlékezetes marad Gáspár Tibor Feledi Gáspárja. Szívesen emlékezünk majd Czakó Julianna Finum Rózsijára, Mészöly Anna Boriskájára, Edvi Henrietta Bátki Tercsijére, Rózsa Krisztián Göndör Sándorára, Görög László Gonosz Pistájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában