Rocklegenda

2019.09.12. 14:30

Legenda, testközelben

Tim Ries, a Rolling Stones szaxofonosa is részt vesz a pénteken kezdődő CineFesten.

Bujdos Attila

Tim Ries egy korábbi, miskolci fellépésen

Forrás: ÉM-archívum

A pénteken kezdődő 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál erős versenyprogrammal és változatos szekciókkal jelentkezik 2019. szeptember 13. és 21. között. Idén először versenyeznek egész estés kreatív dokumentumfilmek a CineDocs nevű új szekcióban. Nagy várakozás előzi meg a Pavarotti (rendezte: Ron Howard) és a Diego Maradona (r.: Asif Kapadia) című filmeket, csakúgy, mint a szekció három magyar filmcsemegéjét is.

A magyar HBO új, saját gyártású dokumentumfilmje, a Csillagfény távolság premierjére érkezik a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra a film egyik szereplője, a Rolling Stones legendás szaxofonosa, Tim Ries. A Csillagfény távolság szeptember 20-i bemutatóját követően a CineFest közönsége személyesen is találkozhat a világhírű zenésszel: a közönségtalálkozón Bársony Katalin rendező, Balázs József főszereplő és Závorszky

Anna, az HBO producere is részt vesznek. A film a hazai és nemzetközi jazz világába kalauzolja a nézőket. Balázs József, a film főszereplője visszahúzódó zeneszerző, aki zongorajátékában leveti gátlásait és utat enged csillogó tehetségének. A zenészcsaládban felnőtt Balázs József egyedülálló érzékkel ötvözi a roma zenei hagyományokat a kortárs jazz műfajával. Az új hangzásvilágra Tim Ries, a Rolling Stones legendás szaxofonosa is felfigyel, akivel közös munkába kezdenek. A dokumentumfilm főszereplője arról álmodik, hogy a lehetőségek földjén, a jazz hazájában, Amerikában is felfedezik. De Józsefnek saját démonjaival kell megküzdenie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában