boon.hu video

2024.04.18. 07:00

A baloldal szétesését firtató kérdésre Gyurcsány Ferenc menekülőre fogta – fotókkal, videóval

Menekült a kamera elől Gyurcsány Ferenc, végül annyit mondott, hogy lesz együttműködés a baloldalon. Ez azonban kizárt, hiszen a Jobbik, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Néppárt Varga Andreát támogatja Miskolcon.

Ujlaki Attila

Gyurcsány Ferenc

Fotó: Vajda János

Fórumot tartott szerdán este Miskolcon, az Ady Endre Művelődési Házban Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke. Portálunk megkérdezte a bukott miniszterelnököt arról, mit szól ahhoz, hogy Miskolcon nem fogtak össze a baloldali pártok és nem támogatják egységesen dr. Barkai Lászlót, akit a DK viszont támogat. 

„A kormánnyal szemben mindenkinek együtt kell működni” – mondta. Majd arra is kitért, hogy szerinte ez a normális módja a dolgoknak. Gyurcsány Ferenc ezután sietősre fogta, de sikerült megkérdeznünk tőle azt is, mit szól ahhoz, hogy az összefogás nemhogy veszélyeztetve van Miskolcon, hanem esélytelen. A pártelnök a színpadra sietett, ahonnan azonban nem tudott lemenni a nézőtérre, így kénytelen volt egy technikai helyiségbe menekülni. Menetközben annyit mondott: „Együtt kell működni”. A DK-s politikus egy rövid szünet után kijött a helyiségből, majd megismételte magát. „Együtt kell működni, mindenkinek ez az érdeke és nyilván együttműködés lesz” – hangsúlyozta.

A DK tett keresztbe 

Gyurcsány Ferenc kijelentései azért is érdekesek, mert pont az ő pártjához tartozó önkormányzati képviselők puccsolták meg a tervezett döntéseket a miskolci közgyűlésben, célkeresztben Veres Pál polgármesterrel. 

Veres Pál polgármester még tavaly januárban bejelentette, hogy az idei önkormányzati választásokon újraindul. Akkor sorra sorakoztak fel mellette az ellenzéki pártok, leszámítva a DK-t. Kiderült, hogy ellenjelöltet indítanak Hegedűs Andrea, DK-s országgyűlési képviselő személyében. Ő folyamatosan erős kritikával illette Veres Pál tevékenységét. 

Végül miután a regnáló polgármester nemrég bejelentette, hogy nem indul újra, Hegedűs Andrea is visszalépett. A DK, az LMP, az MSZP, és a Párbeszéd dr. Barkai László mögött sorakozott fel, aki baloldali egységről beszélt. Ezt a napokban a Jobbik cáfolta, sőt szerdán bejelentették, hogy 

Momentum, a Jobbik-Konzervatívok és a Mindenki Magyarországa Néppárt Varga Andreát, a jelenlegi alpolgármestert támogatja 

az önkormányzati választáson és semmiképpen sem fognak visszalépni, így dr. Barkai Lászlóval is megmérkőznek júniusban. 

Az eseményen egyébként Gyurcsány Ferenc az összefogásról és arról beszélt, hogy szerintük milyen igazi európainak lenni. A kormány intézkedéseit is bírálta a baloldali politikus. Illetve a közelgő választásokkal kapcsolatban is azt hangsúlyozta, hogy fontos az összefogás. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában