Ülésezik a miskolci közgyűlés

2024.04.18. 14:53

Seriffrendszert, lovas mezőőrt és kutyás járőröket kérnek

Sokat emlegetett témák jöttek elő a Miskolci Önkormányzati Rendészet tavalyi munkájáról szóló beszámoló kapcsán.

Szaniszló Bálint

A mezőőrség visszaállítása is téma volt

Fotó: N

„Megtartottuk a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) létszámát, fiatalítottunk (az átlagéletkor 35 év), versenyképesebb lett az illetmény." Néhány megállapítás, amit Szabó Ferenc, a MIÖR igazgatója tett hozzá szóban a szervezet 2023. évi tevékenységéről szóló beszámolóhoz. Elmondta, hogy tavaly három közterület-felügyelő kapott rendőrkapitányi dicséretet munkájáért. Idén öt volt munkatárs jelentkezett, hogy újra rendész lenne, közülük hárman már munkába is álltak. Jó hír, hogy a Miskolci Szakképzési Centrum jóvoltából már Miskolcon is lesz akkreditált közterület-felügyelő képzés.

Hatékonyabb kommunikáció 

A képviselők egyetértettek abban, hogy nagyon sokat javult a rendészet és a képviselők közötti kommunikáció. A személyes egyeztetés hatékonnyá vált. Hat területen 12 rendész látja el a személyes kapcsolattartást. Területi önállósággal dolgozhatnak.  

Miskolci rendészek munkában
Fotó: Ádám János

Szilágyi Szabolcs (Velünk a Város, DK) kijelentette, hogy a rendészek fontos szerepet töltenek be a közbiztonság fenntartásában.  

Dr. Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője szerint is jelentősen javult a kapcsolattartás a rendészet és a területi önkormányzati képviselők között.

Beismerték a hibát  

Dr. Nagy Ákos, a Fidesz frakcióvezetője is arról szólt, hogy „kommunikációs attitűdváltás" következett be. „Ez jó, de ezzel a városvezetés beismerte, hogy hiba volt a körzeti rendész rendszer megszüntetése. Újra kell építeni a seriffrendszert. Kutyás és lovas rendészek is kellenének." 

Deák-Bárdos Mihály (Fidesz) is jelezte, hogy rendkívül sokat javult a kapcsolat a rendészettel. Feltette azonban a kérdést, mikor lesz rendészeti jelenlét a Lyukó-völgyben 
Molnár Péter, a KDNP frakcióvezetője összegzésként kijelentette: „Jó volt a seriff rendszer, mert az ott lakók ismerték a rendészt és ő is ismerte az ott lakók gondjait." Szükség volna újra a lovas mezőőrökre és a kutyás járőrökre is. 

A miskolci önkormányzati képviselők ülése véget ért. Veres Pál polgármester bejelentette, legközelebb május 11-én, Miskolc város ünnepén ünnepi közgyűlési ülést tartanak. Rendes közgyűlés ebben az önkormányzati ciklusban már nem lesz, de három rendkívüli ülés még várható.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában