Kvaterka

2024.04.21. 11:42

Megtelt az Avas élettel - fotókkal

A kissé csípős tavaszias idő sem vette el a kvaterkázók kedvét Miskolc belvárosában.

Boon.hu

Fotó: Bátori Péter

Újbor a Bükkből - ezzel címmel indult el szombaton a hagyományos kvaterka Miskolc belvárosában. Ahogy beköszönt az április, úgy teremt új lehetőségeket az emberek számára, hogy kint élvezzék az időjárást és az élet apró örömeit. Miskolc városában sem maradnak el az áprilisi vidám események és kavalkádok, amik a tavasz frissességével és a közösség összetartó erejével töltik meg az utcákat és tereket és az avasi lépcsősorokat. 

Remek hangulat

A szombati, kissé hűvösebb áprilisi estén a helyi közösség összegyűlt a gasztokultúrai rendezvényen, hogy élvezze az ízek és kultúrák sokszínűségét, miközben együtt ünnepeltek és megosztották egymással az étel szeretetét kitűnő borok társaságában. Az eseményen a város különböző részeiből érkező emberek csatlakoztak, hogy megkóstolják a helyi és nemzetközi konyha remekeit. Az esemény nem csupán az ízekre fókuszált, hanem a kultúrák közti párbeszédre is lehetőséget teremtett. 

Kedvelt esemény

A helyi előadók és művészek szórakoztatták a közönséget zenével és táncokkal, miközben az emberek közvetlenül beszélgettek egymással, megosztva kulturális hátterüket és élményeiket. 

Az ételek illata mindenkit magával ragadott és a hangulat is nagyon jó, ezek az időket nagyon szeretjük a barátnőimmel, már a májusi borangolást is várjuk

 - mondta portálunkat Nagy Annamária. Azt is elmondta, hogy nem szokott alkoholtartalmú italokat fogyasztani, de ritkán egy-egy jó bor miatt ő is bűnbe esik. 

„Ez az esemény egy valódi kulturális és gasztronómiai kavalkád. Nagyon fontos, hogy egy ilyen alkalommal összejöjjünk, megismerjük egymást és tiszteletben tartsuk egymás kultúráját és hagyományait” - emelte ki Majoros Péter. 

Ételek és kultúra 

Az április esti gasztokultúrai rendezvény kiváló alkalmat teremtett a város lakóinak arra, hogy összegyűljenek, megünnepeljék az ételek sokszínűségét és megtapasztalják a kultúrák közötti kapcsolatok erejét. A rendezvény együttműködésre, megértésre és közösségi összetartozásra ösztönözte az embereket, miközben az ízek és illatok varázslatos világát fedezték fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában