Buli az Avason

2023.09.10. 09:00

Ilyen volt az őszi első Kvaterka Miskolcon

A ginek és filmek voltak a fókuszban a szeptemberi Avasi Kvaterkán, amelyre sokan kilátogattak.

Ujlaki Attila

A ginek és filmek voltak a fókuszban a szeptemberi Avasi Kvaterkán.

Fotó: Ádám János

Az Avasi Kvaterka őszi szezonnyitóján a hollywoodi kasszasikereket mutatták be a pultokban Miskolcon. Szombat kora estétől a CineFest kísérőrendezvényeként boros-gines after partival készültek a szervezők a moziszékekben megfáradt nézőknek és az avasi mulatságra éhezőknek.

Ismét nyitva állnak a pincék

A kortyolni vágyók előtt nyitva állt az Avasi Bortanya, a Polgármester Pince, a Nádler Borház, a Poroszkai Pince, a Faház Borház, a Svájci Borház és Az Iroda is. A szervezők ezúttal a gint állították rivaldafénybe. A Miskolci Egyetemmel karöltve  ingyenes pódiumbeszélgetésre várták az érdeklődőket az Avasi Bortanyán, melyre az Opera Gin Budapest és a Seven Hills Distillery Tokajból hozta el a történetét és díjnyertes párlatait, majd később hazánk két kiemelkedő ginkészítő manufaktúráját és italaikat egy nagyszerű ginkóstolón ismerhették meg az érdeklődők. Akik kilátogattak, azokat különleges gasztronómiai fogások és hangulatos zene is fogadta a kora őszi naplementében.

Az ital különlegessége áll a középpontban

Kovács Boglárka többször járt már a Kvaterkán, és azt mondta portálunknak, hogy a kissé hűvösebb idő beköszöntével úgy gondolta, újra kilátogat az avasi hegyoldalba. „Kissé mindig olyan érzésem van, ha kijövök ide, mintha az Avasi Borangoláson lennék, de most azért az idő kellemesebb” – mondta. Hozzátette: látta a szeptemberi program kínálatát, és mivel gin kedvelő, így mindenképp érdekelte a program. 

„A gint mindig citrommal fogyasztom, érdekel, hogy milyen különleges elkészítési módjai van ennek az italnak még” – mutatott rá. Kovács Luca a barátaival nézett ki a rendezvényre. 

„Szinte minden miskolci rendezvényt meglátogatok ha időm engedi, most az idő is kellemes, kifejezetten jó a társaság, így nem volt kérdés, hogy fogyasszak valamit, külön megjegyezném, hogy az ételek is finomak” – mondta. Arra is kitért, hogy jó közösségépítő ereje van ezeknek a programoknak, és új embereket is meg tud ismerni egy-egy ilyen gasztro kulturális  eseményen.

Italok tömege

A Bortanya pincéjéből a Tóth Ferenc Pincészet, a Gál Szőlőbirtok és Pincészet, az Áts Pincészet, a Balla Géza Pincészet, a Palkó Borok, a Szűcs Pincészet, a Varsányi Pincészet és a Németh János Pincészet borai kerültek álnéven a Steven Spielberg, a Christopher Nolan és a Francis Ford Coppola nevét viselő pultokra. Emellett a Gallay Kézműves Pince, a Götz Pincészet, a Pátzay Borászat és a KT Kézműves Pince finomságait is megtalálják az érdeklődők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában