Választás 2024

2024.04.15. 14:00

Dr. Barkai László hamis állítással kampányol

A program nélküli baloldali miskolci polgármesterjelölt úgy beszél baloldali egységről, hogy nincs egység.

Ujlaki Attila

Barkai László miskolci polgármesterjelölt

Fotó: Vajda János

Múlt pénteken találkoztam a Momentum és a Jobbik tárgyaló delegációjával, akik szintén biztosítottak a támogatásukról 

– írta meg dr. Barkai László miskolci polgármesterjelölt egyik legújabb közösségi média posztjában. Ebben a bejegyzésben arról is írt a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd-Zöldek, valamint a Lehet Más a Politika-Magyarország Zöld Pártja támogatását élvező jelölt, hogy köszöni a Veres Pál mögött korábban felsorakozó pártok támogatását. 

A Jobbik cáfolja Barkait 

A baloldali polgármesterjelölt posztjára Szarka Dénes, a Jobbik-Konzervatívok miskolci önkormányzati képviselője reagált. Azt írta:

 "a Jobbik-Konzervatívok és a Momentum eddig egyik polgármesterjelölt támogatásáról sem döntött. Minden ezzel ellentétes állítás, a híresztelés hamis”

 – húzta alá. 

rendkivuli-kozgyules-16
Szarka Dénes
Fotó: Ádám János

Oda is szúrt egyet a Gyurcsány-párt támogatását élvező jelöltnek: a Legélhetőbb Miskolc programjának támogatása mellett bármilyen megegyezés feltétele részünkről az is, hogy nem működünk együtt olyanokkal, akik a jelen ciklusban Veres Pál polgármester és a városvezetés bukásáért dolgoztak Miskolc fejlődése helyett. 

Külön is elindulnak 

Ismeretes, hogy a Jobbik és a Momentum akár külön is elindulna a választáson. 

Szopkó Tibor, Miskolc jelenlegi alpolgármestere azt mondta a minap portálunknak: „Nem tárgyalunk azokkal, akik a személyes ambícióiktól fűtve, visszaélve a választók bizalmával, nem csupán Veres Pált, hanem a város jó hírnevét is rombolták az elmúlt években”. 

Azt is elmondta, hogy már most megvan a szükséges jelöltjeik száma és polgármesterjelöltjük is a Jobbik-Konzervatívok és a Momentum közösségein belül. Arról is beszélt, hogy a Jobbik-Konzervatívok és a Momentum külön is elindulhat a választáson, ha nem sikerül megegyezniük senkivel. 

Más is elutasította 

Nem ez az első eset, hogy pofonba szaladt dr. Barkai László. A miskolci baloldal „reménysugara”, korábban Varga Andreát, miskolci alpolgármesterét is felkérte, hogy vegyen részt a következő városvezetésben, folytassa tovább a megkezdett civil koordinációs munkát. Azonban portálunk információi szerint Varga Andrea, akit a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület jelölte polgármesternek Miskolcon, visszautasította a felkérést. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában