Rendhagyó tanóra

2024.03.11. 15:49

Virág Barnabás Hernádnémetiben tartott PÉNZ7 órát

A lakossági pénzügyi tudatosság erősítése a Magyar Nemzeti Bank (MNB) számára is kiemelt cél, ezért örömmel csatlakozott a European Money Week és a Global Money Week nemzetközi programokhoz kapcsolódóan idén is megrendezték a PÉNZ7 témahetet. Virág Barnabás, a jegybank alelnöke Hernádnémetibe, volt általános iskolájába látogatott el.

Horváth Imre

Virág Barnabás a rendhagyó tanórán

Forrás: Hernádnémeti Református Iskola

Az idén tízéves PÉNZ7 programok alkalmával országszerte több ezer iskolában tartottak rendhagyó, szakértő önkéntesekkel támogatott pénzügyi ismeretterjesztő órák. Virág Barnabás, a jegybank alelnöke Hernádnémetiben, a Református Általános Iskolában tartott 6. osztályos tanulóknak a pénzügyi alapokról tanórát. A jegybank alelnöke örömmel látogatott el a községbe, régi iskolájába, ahol gyermekkorát töltötte.

Az interaktív és érdekességekkel teli kötetlen beszélgetés során az alelnök kiemelte a jegybank e téren tett eddigi erőfeszítéseit. A családi költségvetésről, a tudatos pénzkezelésről, valamint a megtakarítások szerepéről is beszélt, hasznos példákkal illusztrálva ezek fontosságát. A jegybank számára kiemelt terület a jövő generációit felkészíteni a tudatosságra – számolt be róla a Magyar Nemzeti Bank.

„Ha pénzügyeinket okosan alakítjuk, azzal nem csak saját ügyeinket, de a teljes magyar gazdaság versenyképességét is előremozdítjuk” – világított rá néhány komolyabb mondattal a tanulóknak a téma nemzetgazdasági szintű fontosságára. A pénzügyi tudást érdemes minél korábban bevinni az oktatásba, hisz modern pénzügyeink nem csak új lehetőségeket nyitnak meg, de a digitalizáció világában új veszélyeket is rejtenek, amire időben fel kell készíteni mindenkit – tette hozzá Virág Barnabás.

A pénzügyi tudatosságot és vállalkozói kompetenciákat fejlesztő PÉNZ7 programban országszerte több, mint ezer iskola 200 ezer diákja 15 ezer rendhagyó tanóra keretében, 650 önkéntes közreműködésével vesz részt. Hazánk 2015-ben alapítóként csatlakozott a European Money Week Európa-szerte mintegy 35 országban egy időben zajló kezdeményezéséhez, emellett több éve kiemelt résztvevői vagyunk az OECD/INFE által szervezett Global Money Week világszintű programjának is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában